Seyahat Sigortası Yaptırmak Zorunlu mudur?

Yurt dışı tatili ya da iş seyahati için hazırlık mı yapıyorsunuz? Birçok güzel anı ve başarı hikayesi hep aklınızda kalacak. Sevdiklerinize hediyeler alacak ve kendinizi geliştirmek için müthiş fırsatlar yakalayacaksınız. Ancak bütün bunların yanında başınıza gelebilecek talihsiz durumları bir an olsun düşündüğünüz an seyahat sağlık sigortasının sizin için kaçınılmaz olduğunu fark edeceksiniz.

 

Seyahat Sağlık Sigortasını Nedir?

 

Seyahat sigortası, yurt dışı seyahatlerinde olası hastalık, kaza, bagaj kaybı gibi riskleri teminat altına alan bir sigorta türüdür. Eğer vize isteyen bir ülkeye gitmiyorsanız seyahat sigortası yaptırmanız zorunlu değildir fakat yukarıda bahsettiğimiz sıkıntıları en az zararla atlatmak istiyorsanız seyahat sigortası yaptırmanız en doğru seçenek olacaktır.

 

Seyahat Sağlık Sigortasını Başlatmak İçin En Doğru Zaman Nedir?

 

Seyahat sigortaları, poliçe genel şartları gereği öğlen 12.00’da başlayıp öğlen 12.00’da sona ermektedir. Bu sebeple seyahat başlangıç saatiniz öğlen 12.00’dan önce ise poliçenizi 1 gün öncesinden başlatmanız gerekmektedir. Aynı durum seyahat bitimi için de geçerlidir. Ayrıca yurtdışına çıktıktan sonra yaptırdığınız poliçenin geçerliliği yoktur.

 

Seyahat Sağlık Sigortasının Geçerlilik Süresi Nedir?

 

Sigortalı tarafından belirtilen poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri arasındadır.

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Seyahat Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Seyahat Sağlık Sigortasının Sunacağı Avantajlar" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar