Seyahat Sağlık Sigortasının Sunacağı Avantajlar

Seyahat sağlık sigortası; yurt içi ya da yurt dışı seyahatleri sırasında meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı sigortalının sağlığını koruma altına alan sigorta türüdür. 

 

Seyahat sağlık sigortası nedir? Sorunun cevabını ise şöyle açıklayabiliriz. Seyahat sağlık sigortası vize sigortası olarak da bilinmektedir. Bunun nedeni ise; yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin vize işlemlerinin yapılabilmesinin ön koşullarından biri olmasıdır.

 

Seyahat sağlık sigortası yurt içi seyahatlerinde mecburi tutulmamış olsa da yurt dışı seyahatlerinde mecbur tutulmuştur. Vize başvurusunda talep edilen sigortayı yaptırmamış kişiler yurt dışına çıkamamaktadır. 


Hem seyahate çıkmadan önce aksilik yaşamamak hem de seyahat sırasında meydana gelebilecek risklere karşı sigortaya sahip olmak bir hayli önemlidir.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Kapsamı Nedir?

 

Seyahat sağlık sigortası genel şartlarında bulunan ve özel koşullarda yer alan teminatlar aşağıda belirtilen gibidir. Bu nedenle ana teminat dışında kalan diğer haller sigorta firmalarına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

 

1.Acil durum veya kaza halinde tedavi teminatı,
2.Sigortalının sağlık nedeni ile ilgili nakli,
3.Vefattan sonra cenaze nakli,
4.Defin işlemleri harcamalar,
5.Seyahat iptali veya yarıda kesilmesi,
6.Bagaj kaybı,
7.Bagaj kaybı (havayolları içerisinde kaybolmuş, check-in işlemlerinin tamamlanmış ve kayıp raporu oluşturulmuş olmalıdır),
8.Tıbbi bilgi ve danışmanlık.

 

Yukarıdaki teminatlar dışında başka hangi teminatların eklenebileceğini öğrenerek poliçe daha da zenginleştirilebilir.


Seyahat sağlık sigortasını yalnızca sigortalının seyahatte bulunduğu günler kadar yaptırabilirken, düzenli seyahat edenler 1 senelik olarak da düzenleyebilmektedir. Seyahat sağlık sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sigortanın en az 1 günlük en fazla ise 1 yıllık yaptırılabilmesidir.

 

Seyahat Sağlık Sigortası İptali Nasıl Yapılır?

 

Seyahatin iptal olması halinde seyahat sağlık sigortası iptal edilebilmektedir. İptal etme işlemlerinin ön şartı; poliçe başlangıcından 24 saat önce sigorta şirketine iptal bildirimi yapılmasıdır.

 

Seyahat Sağlık Sigortasının Coğrafi Kapsamı Nedir?

 

Seyahat yapılacak ülkeye göre seyahat sağlık sigortası yaptırırken bölge seçimi yapılmalıdır. 
Tüm dünya ve Schengen ülkeleri (Kanada, Amerika ve Japonya hariç) veya Schengen ülkeleri ve tüm dünya (Amerika, Kanada ve Japonya dahil) olarak seçim yapılmalıdır.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

 

Seyahat sağlık sigortası maliyetleri temel olarak aşağıda belirtilen kriterlere göre belirlenir:
1.Sigorta yapılacak gün sayısı
2.Seyahat edecek kişi sayısı
3.Seyahat edecek kişilerin kaç yaşında oldukları
4.Gidilecek kıta/ülke gibi bilgiler
5.Poliçede yer alan ek teminatların neler olacağı

 

Sigorta firmalarına göre değişen teminatlar hakkında bilgi alarak size en ideal sigorta poliçesine sahip olabilirsiniz. Tatilde sizin rahat etmenizi amaçlayan seyahat sağlık sigortası, tatildeyken güvende olmanız için size önemli bir ayrıcalık sağlar. Örneğin tatil sırasında hastalanma ya da yaralanma durumlarınızda uygun bir tıbbi merkeze nakil giderlerinizi karşılama teminatı, avantajlı bir seyahat geçirmenize olanak yaratır.
Güvenli ve güzel bir tatil için yaptırmanız gereken seyahat sağlık sigortası, seyahatte başınıza gelebilecek olumsuz durumlara karşı yanınızda olur ve daha konforlu olmanıza imkân verir.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Süresi Ne Kadardır?

 

Seyahat sağlık sigortası teklifinizi hemen almak için Dijipol.com üzerinden Seyahat Sağlık Sigortası formunu doldurun, gideceğiniz bölgeyi ve tarih aralığını seçin anında sigorta şirketlerinin size özel hazırlayacağı teklifleri görüntüleyin. İstediğiniz teklifleri tek sayfada açın karşılaştırın ve poliçenizi kolayca satın alın. Dilerseniz bizi 0850 433 0850 numaralı hattan arayabilir ve sigorta danışmanımız ile iletişime geçebilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar