Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?


Seyahat Sağlık Sigortası adından da anlaşılacağı üzere seyahatleri sırasında kişileri hastalık, valiz kaybı, kaza gibi risklere karşı güvence altına alan bir sigorta çeşididir. Hem yurt içi seyahatlerinde hem de yurt dışı seyahatlerinde ‘’Seyahat Sağlık Sigortası’’ yaptırabilirsiniz. Yurt içinde zorunlu olmayan bu sigorta türü yurt dışı seyahatlerinde zorunludur. Vize işlemlerinin yapılmasının ön koşulu olarak bilindiği için ismini ‘’Vize Sigortası’’ olarak da duyabilirsiniz. 

 

Seyahat Sağlık Sigortasının Detayları Burada!

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Seyahat Sağlık Sigortası yurt içi seyahatlerinde de yapılabilir ama zorunlu değildir. Yurt dışı seyahatlerinde ise bu sigorta türü zorunludur. Yaptırmadığınız sürece vize işlemleriniz gerçekleştirilmeyecektir. Sigortanızı sadece seyahat edeceğiniz günler için yaptırabileceğiniz gibi 1 yıllık olarak da yaptırabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta en az 1 hafta, en fazla 1 yıllık olarak poliçenizi düzenleyebileceğinizdir. Tarihler ve süreler değişkenlik gösterebileceği için de sabit bir seyahat sağlık sigortası fiyatı bulunmamaktadır. 

 

Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırın Tatillerinizi Güvence Altına Alın!

 

Sigortayı yaptırmadan önce her sigorta şirketine göre teminatların değişebileceğini bilmeniz gerekli. Şirketlerin teminatlarını araştırarak size en uygun olan poliçeyi satın almanız yararınıza olacaktır. Sigortanın genel teminatlarına bakacak olursak aşağıdaki riskleri kapsamaktadır.


1. Yaralanma ve hastalık durumları,
2. Hastane nakil süreçleri,
3. İkametgâh adresine nakil,
4. Yaralanma veya hastalık sebebiyle yurt dışında seyahatin uzamasına ait giderler,
5. Bagaj kaybı.


Bunlar dışında eklenebilecek yan teminatlar sayesinde sigorta paketi zenginleştirilebilir. Kendinizi güvende hissedeceğiniz bir seyahat için Dijipol.com üzerinden Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmayı unutmayın. 

 

Daha fazla bilgi için "Seyahat Sigortası Nasıl Yapılır?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar