Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu Trafik Sigortası, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince düzenlenmiş araç sahiplerinin yaptırması zorunlu olan bir sigorta çeşididir. Zorunlu trafik sigortası yıllık olarak yenilenmektedir. Teminat kapsamı ise yaşanabilecek bir kaza anında karşı tarafın aracında oluşan hasarı ve 3.kişilere verilen hasarları karşılamaktadır. 

 

Adından da anlaşıldığı üzere “Zorunlu’’ tutulan trafik sigortasını yaptırmamanın cezası bulunmaktadır. Trafik sigortamızı her sene düzenli takip edip, yenilemenin bize yararı olacaktır. 

 

Zorunlu Trafik Sigortası Yaptırmamanın Cezası Nedir?

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmamanın cezası bulunmaktadır. Trafik sigortanızın yapılmaması durumunda trafiğe çıkmanız yasaktır. Eğer aracınızın sigortası olmadığı tespit edilirse trafikten men cezası verilir ve aracınız trafik şubelerinin otoparklarına çekilir. Başınıza böyle bir durum gelmesi halinde sigortanızı yaptırmadan aracınızı alamaz ve otoparkta her kaldığı gün içinde ekstra otopark parası ödemek durumunda kalırsınız. 

 

Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları Nelerdir?

 

Poliçedeki teminat ve limitler Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Bu yüzden teminatlar sigorta yaptırabileceğiniz şirketlerde farklılık göstermez. 


Teminatlar;
a .Maddi Zararlar
b. Sağlık Giderleri
c .Sakatlık
d. Vefat şeklinde sıralanmaktadır. 

Bu teminatların dışında bazı durumlarla karşılaşıldığında Trafik Sigortası ödeme yapmaz. Bu durumlar ise,


a. Aracınız servisteyken veya taşınırken başına gelebilecek zararlar
b. Aracın çalınması durumunda aracın başına gelebilecek kazalar
c. Kaza sonrası açılabilecek Manevi Tazminat davaları
d. Gösteri, yarış gibi etkinliklere katılım sonucu doğabilecek hasarlar
e. Terör eylemleri sırasında aracın kullanılması durumunda oluşacak hasarlar
f. Kaza anında araca bağlı olan römorktaki eşyaların hasarlarıdır.

 

Hasarsızlık İndirimi ve Trafik Sigortası

 

Aracınıza trafik sigortası yaptırdığınız yıl içerisinde bir kaza ve hasar durumu oluşmaz ise %10 oranında hasarsızlık indirimi uygulanmaktadır. Poliçe devamında ise %5 oranında indirimleriniz devam edecektir. En yüksek uygulanan hasarsızlık indirimi ise %20 oranındadır. 

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Zorunlu Trafik Sigortası Neden Gereklidir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar