Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Kendimizi en huzurlu ve güvende hissettiğimiz yerlerin başında şüphesiz ki evimiz bulunmaktadır. Ailemizle beraber kurduğumuz yaşam alanında bizimle beraber özel eşyalarımız, evimizin demirbaş eşyaları, mobilyalarımız ve daha nice değerli varlığımızla hayatımızı sürdürmekteyiz. Peki evimizi ve eşyalarımızı nasıl koruma altına alabiliriz?


Gündelik hayatımızda en çok vakit geçirdiğimiz yerlerin başında evimiz gelir. Kendi yarattığımız yaşam alanında mutluluk ve güvenle evimizi huzurlu bir liman olarak görürüz. Düşüncelerimiz bu yönde olsa da hayatın gerçekleri isteklerimizle örtüşmeyebilir. Evimizin de başına gelebilecek onlarca farklı kaza ve hasar her gün yaşanabilmektedir. Dış faktör olarak doğal afetler sebebiyle evimiz hasar alabilir hatta kullanılamaz duruma gelebilir. Bununla beraber özellikle büyük kentlerde hırsızlık gibi sebeplerden ötürü zararlar da yaşanabilmektedir. Konut sigortası, konutta meydana gelen bu tip hasar ve zararların ödenmesinde sigorta sahibinin yardımına yetişir. Konut sigortası yaptırarak onlarca riske karşı evinizi koruma altına alabilir, ek teminatlar kapsamında koruma kapsamınızı genişleterek konut sigortanızın güvencesi ile yaşayabilirsiniz. Üstelik konut sigortasını sadece ev sahipleri değil, konutta ikamet eden kiracılar da yaptırabilir ve konut sigortasının koruma şemsiyesinden faydalanabilirler. 


Konut sigortası kapsamında ana teminatlar ve ek talimatlar bulunmaktadır. Konut sigortasının ana teminatları kapsamında su baskını, sel, heyelan gibi doğal afetler sonucu evinizde ve eşyalarınızda oluşabilecek tüm zararlar, yangın ve yangına bağlı duman sonucu evinizde ve eşyalarınızda yaşanacak kayıp ve zararların tümü bulunmaktadır. Konut sigortanız olması halinde özellikle büyük şehirlerde yaşayan kişilerin daha büyük risk altında olduğu bu durumlar sonucu yaşanan kayıp ve hasarların ödemesi bir sorun olmaktan çıkar. Tüm bu hasar ödemelerinde konut sigortanız yardıma koşacağı gibi bu durumlar dışında vereceğiniz ek talimatlar sayesinde tam kapsamlı bir koruma sahibi olursunuz. 


Konut sigortasına akla gelebilecek hemen hemen tüm kaza ve hasara karşı ek teminat ilave edilebilir. Böylece tam anlamıyla bir koruma sağlanır. Herkesin sıklıkla başına gelen kapıda kalma durumunda çağrılacak çilingir servisinden, cam kırılmasına kadar gündelik sıkıntılar da ücretsiz bir şekilde konut sigortası kapsamına alınmaktadır.  Evinizdeki tüm tesisat sıkıntılarında çağıracağınız tesisatçıdan, ambulans ve tıbbı personel desteğine kadar tamamen poliçe sahibinin istek ve ihtiyaçlarına yönelik özel hazırlanacak onlarca özel teklif sayesinde konut sigortası yalnızca evinizi güvene almakla kalmıyor, poliçe sahibinin ve evde ikamet eden herkesin neredeyse tüm ihtiyaçlarına koşuyor. 


Konut sigortasının kapsama alanı poliçe sahibi ev sakinleriyle de bitmiyor. Poliçe sahibinin evini su basması veya evinde yangın çıkması durumunda komşusunun evinin zarar görmesi halinde de devreye girebiliyor. Poliçe sahibinin ‘komşu mali sorumluluk’ teminatı sayesinde, komşu ev zararı da limit dahilinde karşılanabiliyor. Bununla beraber poliçe sahibinin evinde gerçekleşecek olan talihsiz bir hırsızlık veya yangın durumunda, evdeki misafirlerin eşyaları zarar görürse, hasar ödemesi ‘misafir sorumluluk teminatı’ sayesinde konut sigortası kapsamına alınıyor. 

Konut sigortasında poliçenize ilave edilebilecek ve tamamen kişinin istek ve ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanan onlarca ek teminat bulunmaktadır. Bu ek teminatlar sayesinde yalnız konut sigortasının size sunduğu güven ve garantinin huzurunu yaşamakla kalmaz, hayat boyu oluşabilecek onlarca kaza ve hasara karşı kendinizi korumaya almış olursunuz. Sizler de evinizde huzur içinde ve güvenle oturmak için size özel poliçelerimizi hemen inceleyin. Detaylı bilgi için Dijipol.com üzerinden Konut Sigortasına veya Dask Sigortasına tıklayabilir veya 0850 433 08 50’yi arayarak, anında uzmanından destek alabilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Konut Sigortası Kapsamında Olmayan Riskler Nelerdir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar