Covid-19 Kapsamlı Seyahat Sağlık Sigortası


Covid-19 salgını nedeniyle bildiğimiz üzere uzun bir süre yurt dışı ve yurt içi seyahat kısıtlamaları yapıldı. Fakat ekonominin hareketlenmesi ve mevcut düzenin bozulmaması için seyahat kısıtlamaları kaldırıldı. Durum böyle olunca birçok sigorta şirketi seyahat sağlık sigortasının teminat kapsamına Covid-19’u da ekledi. Hastalığın teminat kapsamına eklenme sebebi; seyahat yapmak durumunda olan kişileri güvence altına alabilmek ve maddi zararları en aza indirmektir.

 

Seyahat sağlık sigortasının kısaca tanımına bakacak olursak, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde meydana gelebilecek zararları teminat altına alan ve sigortalıyı korumayı hedefleyen bir sigorta türüdür.

 

Covid-19 teminatlı seyahat sağlık sigortasında, sigortalının seyahati sırasında koronavirüse yani Covid-19’a yakalanması sonucunda oluşabilecek tedavi giderleri karşılanmaktadır. Herkesin bildiği üzere özellikle Avrupa’da tedavi masrafları oldukça pahalı. O yüzden yurt dışına çıkarken çoğu ülkede zaten yaptırmak zorunda olduğunuz seyahat sağlık sigortasına Covid-19 teminatını ekletmek oldukça önemlidir. Ayrıca bu teminat sadece sağlık giderlerini değil, aynı zamanda salgından dolayı yaşanabilecek olumsuz durumları da teminat altına almaktadır. Örneğin seyahatiniz sırasında, sınırların kapatılması durumunda oluşacak konaklama, yeme içme gibi giderler de sigorta dahilinde karşılanmaktadır.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmak Zorunlu mudur?

 

Seyahat Sağlık Sigortası zorunluluğu gidilecek ülkelere göre değişmektedir. Schengen ülkelerinden birisine seyahat edecekseniz sigorta zorunluluğu bulunmaktadır. Fakat bazı ülkelerin evrak listesi arasında seyahat sağlık sigortası yer almamaktadır. Yine de çok uygun fiyatlarla sahip olacağınız bu sigortayı her seyahatiniz için yaptırmanızı tavsiye ederiz. Çünkü; uygun ödeme seçenekleri sayesinde olası kaza ve hastalık gibi durumlara karşı kendinizi maddi güvenceye alır ve daha büyük ödemeler yapmak zorunda kalmazsınız.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?


Seyahat Sağlık Sigortasının teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Fakat genel olarak teminatlara bakacak olursak; tıbbi giderler, danışmanlık hizmetleri, ayakta ve yatarak tedavileri kapsar. Ayrıca bazı sigorta şirketleri bagaj kaybı, refakatçi ve vefat gibi durumları da kapsam altına almaktadır.

 

Seyahat Sağlık Sigortası Kapsamında Olmayan Haller Nelerdir?


1. Doğal afetler


2. Terör hareketleri


3. Savaş ve ayaklanma


4. Sigortalının hileli davranışları


5. Reçete dışında kullanılan ilaçlar


6. Uyuşturucunun neden olacağı sağlık problemleri


7. Sigortadan önceki hastalıklar


8. Doğuştan gelen rahatsızlıklar


9. Psikolojik hastalıklar

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Seyahat Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

Paylaş

Öne Çıkanlar