Trafik Sigortasında Hasarsızlık İndirimi Var mı?

Trafik sigortası, yapılması zorunlu olan her araç sahibinin sahip olması gereken bir sigortadır. Kazalarda diğer tarafın maddi ve fiziki hasarını karşılayan sigortada Kasko Sigortasında olduğu gibi hasarsızlık indirimi bulunuyor.

 

Trafik sigortasında hasarsızlık indirimlerinin hangi oranda olacağını hasarlarınız ve trafikteki yılınız belirmektedir. Hasarsız geçirdiğiniz her sene sonunda basamak olarak yükseliyor ve indirim oranınıza artıyor. Bu bilgiden yola çıkarak hasar arttıkça prim oranlarınızın da yükseldiğini unutmamanız gerekiyor.

 

Trafik Sigortasında Basamak Hesaplama

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Trafik Sigortası basamakları sizin ne kadar hasarsızlık indirimi aldığınızı belirler. Ayrıca indirim oranları araç tipine göre değişiklik gösterebilmektedir. Aşağıda basamaklar ile alakalı detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

1. Basamak: Sigortanın üçüncü yılının hasarla sonuçlanması halinde %150 artış uygulanır.


2. Basamak: Sigortanın ikinci yılının hasarla kapatılması durumunda %100 artış uygulanır.


3. Basamak: Sigortanın ilk senesinin hasarla kapatılması durumunda %50 artış uygulanır.


4. Basamak: Trafiğe ilk defa çıkacaklar olanlar için uygulanmaktadır.


5. Basamak: Sigortanın ilk yılında hasarsızlık olması durumunda %15 hasarsızlık indirimi uygulanır.


6. Basamak: Sigortanın ikinci senesinde hasarsızlık varsa %30 indirim uygulanır.


7. Basamak: Sigortanın üçüncü senesin de hasarsızlık olması durumunda %45 indirim uygulanır.

 

Trafik Sigortası Hasarsızlık İndirimleri Nasıl Kazanılır?

 

Trafik sigortası hasarsızlık indirimi uygulamasında gördüğünüz gibi 7 farklı basamak bulunmaktadır. Trafiğe ilk kez çıkacak sigortalı 4. Basamaktan başlamaktadır. Sigortalı eğer ilk yıl içerisinde herhangi bir hasara karışmamışsa 5. Basamakta %15 indirimden yararlanır ve sırasıyla hasarsızlık devam ettikçe 6. Basamak ve 7. Basamağa yükselir.

 

Hasarsızlık İndiriminin Amacı Nedir?

 

Hasarsızlık indiriminin amacı; kazaya karışmayan sürücüleri bir nevi ödüllendirmekken, hasara ve kazaya karışan yani risk taşıyan sürücüleri de cezalandırmaktır. Bu yüzden hasarsızlık indirimi sürücülerin daha temkinli olmasına fayda sağlar.

 

Trafik Cezaları Hasarsızlık İndirimlerini Etkiler mi?

 

2019 Nisan ayından itibaren, trafik kurallarına uymayan kişilerin ehliyetlere ceza puanları işlenmektedir. Bu puanlar sigorta prim bedelleri hesaplanırken göz önünde bulunduruluyor. Yani trafik ceza puanınız ne kadar yükselirse prim oranınız da o kadar artıyor.

 

Araç Devrinde Hasarsızlık İndirimleri Ne Olur?

 

Araç devri sırasında, aracınızın sigortasında uygulanan hasarsızlık indirimleri karşı tarafa geçmemektir. Çünkü; hasarsızlık indirimi araçlara değil sürücülere verilmektedir. Kişi aracını sattıktan sonra eğer aynı araç türünden başka bir araç alırsa, hasarsızlık indirimi kaldığı yerden sürücü ile beraber devam eder. 

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Hasarsızlık İndirimi ile Alakalı Bilmeniz Gerekenler" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar