Trafik Sigortası Zammı 2024

Trafik sigortası, araç sahiplerinin yasal bir zorunluluk olarak taşıması gereken bir güvence şeklidir. Ancak 2024 yılında, Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun belirlediği yönetmelik değişiklikleriyle trafik sigortası primlerinde önemli bir artış yaşanıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre 2024'ün ilk 4 ayında uygulanacak olan aylık azami prim artış oranı yüzde 5 olarak belirlenmiştir. Bu değişiklik, 2023'te uygulanan yüzde 2'lik artış oranından önemli bir farklılık arz eder. Ayrıca 2024 mayıs ayından itibaren trafik sigortası azami priminin hasar maliyet endeksine göre belirlenmesi de dikkat çeken bir gelişme olarak karşımıza çıkar. Bu yeni düzenlemeler, sürücülerin trafik sigortası zammının etkilerini daha yakından hissetmelerine neden olabilir.

 

trafik sigortası zammı
 

Trafik Sigortası Güncel Primleri Ne Kadar?


Sürücülerin araç sahibi olduktan sonra başlıca ödeme yükümlülüğü zorunlu trafik sigortasıdır. Zorunlu trafik sigortası primleri devlet tarafından belirlenmektedir ve güncelleme yetkisi yine devletindir. Trafik sigortası primlerinde fiyat güncellemeleri her geçen sene devam eder. Sene içerisinde de gerçekleşen prim değişikliklerini araç sürücülerinin takip etmesi ve bu değişikliklere uygun olarak ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekir. 

 

Yeni gerçekleşen güncellemelere göre trafik sigortası primlerinde artış oranı ilk dört ay yüzde 5 olarak açıklanmıştır. Mayıs ayından itibarense bu oran hasar maliyet endeksine göre belirlenecektir. Hasar maliyeti hesaplamalarında da indirim ve artış oranı güncellemeleri gerçekleştirilmiştir.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar