Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ile anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarında poliçe teminat kısmında yer alan hizmetlerden yararlanmanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde ilave hizmetlere ücret ödemez ve yüksek kalitede hizmet alırsınız. 

 

Kimler Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaptırabilir?


1.Yaş sınırına uyan,
2.SGK’lı olan,
3. T.C. vatandaşı olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. 

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları Nelerdir?

 

Yatarak Tedavi Teminatı: Sigortalının poliçe başlangıç tarihinden itibaren yatışı gerektirecek birçok duruma karşı ücretsiz olarak bu teminattan faydalanmasıdır. 

 

Ayakta Tedavi Teminatı: Muayene, tahlil, radyoloji, fizik tedavi gibi yatışı gerektirmeyen teminatları kapsama alır. Ayakta tedavi kapsamındaki hizmetler kullanım sayısı ile sınırlıdır. Eğer sigortalı kullanım sayısını aştıysa her tedavi için masrafını kendi karşılaması gerekmektedir. Muayeneler ve muayeneyle ilişkili işlemler tek kullanım olarak değerlendirilmektedir. 

 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

 

Tamamlayıcı sağlık sigortalarında prim hesaplamalarını etkileyen en önemli unsurlar; cinsiyet, yaş, meslek ve yaşanılan ildir. Ayrıca eş ve çocuk sahibi olunması da prim hesaplamasını etkileyen bir diğer faktördür. 

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Yaş Kriterleri Nelerdir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar