Özel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler Burada!

Dilimize pelesenk olan ‘’Her şeyin Başı Sağlık’’ cümlesi aslında sağlığın ne kadar önemli olduğunu bize anlatıyor. Sağlığımızı tehdit eden tehlikelere karşı ne kadar kendimizi korusak da bazen başımıza tatsız sürprizler gelebiliyor. Fakat kalabalık devlet hastaneleri yüksek özel hastane ücretleri derken sıkıntımız daha da çok artıyor. Artık bunları düşünmeye gerek kalmadan ‘’Özel Sağlık Sigortası’’ yaptırarak ani rahatsızlıklara ve kazalara karşı önlem alabiliriz. 

 

Özel Sağlık Sigortası Nedir?

 

 ‘’Özel Sağlık Sigortası’’ kişiye özel hazırlanan bir sigorta türüdür. Hastalık ve kaza gibi aniden hayatımıza giren olumsuzluklara karşı ödemeleri teminat altına almaktadır. Özel Sağlık Sigortası, sigortalının anlaşmalı olan özel hastanelerde ücretsiz hizmet ya da indirimli hizmet almasını sağlamaktadır. Ödenen prim tutarı ve sigorta şirketiyle mutabık kalınan teminatlarla beraber sigortanızın kapsamları belirlenmektedir. 

 

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mesele sağlıksa akan sular duruyor. Kendimiz ve ailemiz için hiçbir masraftan kaçmamaya çalışıyoruz. Ama yaşanılan rahatsızlığa bağlı olarak çok yüksek meblağlar ödemek durumunda kalabiliyoruz. İşte tam bu yüzden başımıza bir şey gelmesini beklemeden özel sağlık sigortası yaptırmakta fayda var. Üstelik sigorta ile sadece beklenmedik durumları değil, bazı rutin kontrolleri de kapsam altına alabilirsiniz. 


1. Özel Sağlık Sigortası sayesinde; muayene, testler ve çeşitli cerrahi işlemleri yaptırabilirsiniz.

 
2. Poliçeniz ayakta ve yatarak tedavi olmak üzere 2 ana grupta işlem görür.


3. Kemoterapi, radyoterapi gibi işlemleri de sigorta şirketiyle anlaşmanıza bağlı olarak ücretsiz yaptırabilirsiniz. 

 

Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Özel Sağlık Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası birbirine karıştırılan iki farklı sigorta türüdür. Fakat birbirlerinden ayırt edici özellikleri bulunmaktadır. Aşağıda farklarını sizinle paylaşacağız.

 

1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında SGK’lı olma şartı vardır. Özel Sağlık Sigortasında böyle bir şart aranmamakla beraber sadece 60 yaşından küçük olunmalıdır. 


2. Özel Sağlık Sigortasında isteğe bağlı yurt dışında yaşanılabilecek rahatsızlıklar eklenebilirken, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sadece Türkiye içerisinde geçerlidir. 


3. Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında SGK anlaşması olan ya da sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu hastane dışında gidilecek bir hastanede tedavi masraflarınızı kendiniz ödemek durumunda kalırsınız. Özel Sağlık Sigortasında ise anlaşmasız bir hastanede tedavi görseniz dahi tedavinizin bir kısmı sigortanızdan ödenir. 

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Özel Sağlık Sigortası ile Elde Edebileceğiniz Avantajlar" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar