Sigorta
Dijipol
Paylaş

Kaskoda Araç İkame Teminatı

Dijipol Editör
Güncellenme Tarihi:20 Şubat 2022
Okuma Süresi:1 dakika

Kasko sigortası kapsamında bulunan ikame araç teminatı hizmeti, talihsiz kazaların ardından sigorta sahibinin trafiğe çıkabilmesi için sunulan hizmetlerin başında gelmektedir. Sürücünün gündelik hayatına devam edebilmesi adına sunulan bu teminatın detaylarını yazımızda inceledik.

 

Motorlu taşıt sürücüleri için şüphesiz ki en önemli husus emniyetli, kazasız ve güven dolu bir sürüş keyfi yaşamaktır. Fakat güvenli bir sürüş deneyimi yaşamak her zaman araç sahibinin kontrolünde olmayabilir. Olumsuz hava şartları, sürücü hataları, aracın kendi dinamiğinde yaşanan arızalar, trafikte bulunan diğer sürücülerin dikkatsizlikleri ve daha onlarca sebepten istenmeyen üzücü kazalar veya arızalar her gün gerçekleşmeye devam ediyor. 

 

 

Kasko İkame Araç
Yoğun trafik akışının yaşandığı yollarda, araçların daha hafif hasarlar aldığı ve sürücülerin araçlarını uzun süreli tamirat ve onarım servislerine bırakmak zorunda kalmadıkları kazalar ve arızalar yaşanacağı düşünülmektedir. Fakat gerek şehir içi gerek şehirlerarası yollarda, aracın uzun süre tamirat ve onarım hizmeti alması gereken durumların sıklıkla yaşandığını tüm sürücüler deneyimlemiştir. Bu durumda araç sahibi, tüm tamirat ve onarım sürecinde motorlu taşıtından uzak kalmakta ve gündelik hayat akışı sekteye uğramaktadır. İşte tam da bu noktada Kasko sigortası sahiplerinin yardımına ikame araç teminatı hizmeti yetişiyor. İstenmeyen araç hasarları neticesinde sürücülerin araçsız kalması Kasko sigortasının sunduğu ikame araç teminatıyla endişe kaynağı olmaktan tamamen çıkıyor. Üstelik ikame araç, anlaşmalı araç kiralama firmalarından temin edilerek, hasarlı araca benzer özelliklere sahip olması sağlanmakta ve böylece sigorta sahipleri hasar sonrası destek hizmetinde büyük bir avantaj elde etmektedir.  


Peki ikame araç alırken sigorta şirketlerinin istediği şartlar nelerdir?


•    Yapılmış olan sigorta sözleşmesinin poliçe teminatında ikame araç kullanma teminatı bulunmalıdır.
•    Aracın, eksper tarafından incelenerek trafiğe çıkamayacak durumda olduğu ve sürüş güvenliğini bozacak ölçüde hasar aldığı tespit edilmelidir.
•    Motorlu aracın seyir halindeyken hasar almış olması gerekmektedir. 
•    Araç tamir ve onarım süresinin 48 saati geçmesi gerekmektedir. (Araç servis merkezlerinin tatil olduğu Pazar günleri bu süreye dahil değildir)
•    Sigorta şirketinin verdiği teminat şartları çerçevesinde bir hasar gerçekleşmelidir.
İkame aracın temin edilmesinin ardından sigorta sahibinin ek olarak bilgisi dahilinde bulunması gereken maddeler de sürücünün konforunu bozmayacak şekilde planlanmıştır. 
•    Temin edilmesi planlanan aracın sürücüye verilememesi halinde sigorta sahibi kendi imkanlarıyla bir araç temin edebilir. Bu durumda kiralanan ve ikame olarak kullanılan araç bedeli sigorta şirketi tarafından üstlenilir. 
•    İkame araç sigorta sahibi sürücüye hangi il sınırları içerisinde temin edildiyse, sigorta sahibinin aynı sınırlar dahilinde aracı iade etme koşulu bulunmaktadır. 
•    Eksper ve araç servisi tarafından belirlenen sürenin aşıldığı ve ikame aracın geç iade edildiği durumlarda, aşım süresinin bedeli sigortalı tarafından karşılanır.
•    İkame araç ile yapılan otoban ve köprü geçiş ücretlerini ve ikame aracı kullanırken sigorta sahibi olan sürücünün işlediği trafik kuralları ihlal cezalarının ödemesini, sigorta sahibi üstlenmek durumundadır. 


İkame edilen aracın kullanım süresi, sigorta teminatlarına göre değişiklik göstermesine rağmen, hasarlı aracın tamir ve onarım süresi bitene kadar devam eder. Böylelikle hiçbir mağduriyete uğramadan sigortanızın size sağladığı avantajlardan yararlanabilirsiniz. Üstelik teminat kapsamınızda olması halinde ikame araç hizmeti almanız kasko sigortanızın bozulmasına sebep olmaz. 


Motorlu araçların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi ve artan araç fiyatları ile birlikte Kasko sigortasının yadsınamaz önemini her geçen gün daha açık görüyoruz. Bu sebeple her sürücünün önceliği Kasko sigortasını eksiksiz ve zamanında yaptırmak olmalıdır. Size en uygun kasko poliçelerini incelemek ve ikame araç hizmeti hakkında daha detaylı bilgi edinerek olası talihsizliklere karşı tüm önlemlerinizi almak için size özel tekliflerimizi inceleyebilir ya da 0850 433 08 50 numaralı hattımızdan müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

 

Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar