Hasarsızlık İndirimi ile Alakalı Bilmeniz Gerekenler

Hasarsızlık indiriminin sigorta poliçelerinde primi etkileyen en önemli indirim oranı olduğunu biliyor musunuz? Hasarsızlık indirimleri, sigorta poliçeleri boyunca araçlarında hasar meydana gelmemiş kişilere verilen bir indirim oranıdır. 

 

Hasarsızlık indirimi denilince aklımıza ilk etapta ne kadar kasko gelse de aslında trafik sigortası hatta konut sigortasında bile uygulanmaktadır. 

 

Kasko Hasarsızlık İndirimine Nasıl Sahip Olabilirsiniz? 

 

Sigorta başladığı tarihten itibaren hiçbir hasarı olmayan sigortalıya sigortasını devam ettirdiği bir sonraki yılda hasarsızlık indirimi uygulanmaktadır. Her hasarsız geçen yıl için de indirim oranı artmaktadır. Ayrıca indirim oranları sigorta şirketlerine göre değişkenlik gösterebilir. 

 

Fakat genel olarak bakıldığında verilen indirim oranları aşağıdaki gibidir,


a.İlk sigorta yılında indirim oranı uygulanmamaktadır.
b.İlk sene sonunda sigorta yenilendiği takdirde %30,
c.İkinci 12 aylık sigorta süresinden sonra %40,
d.Bir sonraki yenilemede %50,
e. Dördüncü yenilemede ise %60 oranında indirim alabilirsiniz. 

 

Siz Hangi Sigorta Şirketini Seçmiş Olursanız Olun, Hasarsızlık İndirimi Sizinle Beraber Gelir!

 

Sigortadaki genel işleyiş kapsamında sigortalı X firmasından yaptırdığı poliçesini bir sonraki yıl Y firmasına taşımak isterse ve hasarı yoksa hasarsızlık indirimi onu takip eder ve indirimlerden yararlanır. Yani kazanılmış bir indirimden sigorta şirketinizi değiştirseniz dahi faydalanabilirsiniz. 

 

Araç Değişikliklerinde de Hasarsızlık İndirimi Sizinle!

 

Herkesin aklında olan bir soru da ‘’Aracımı değiştirirsem hasarsızlık indiriminden yararlanabilir miyim?’’ Evet yararlanabilirsiniz çünkü bu indirim araca verilen bir indirim değil sigortalıya yani sürücüye verilen indirimdir. Aracınızı değiştirseniz dahi indirim hakkınız devam eder. 

 

Hangi Durumlarda Hasarsızlık İndirimi Bozulur ya da Kaybedilir?

 

İsminden de anlaşıldığı üzere sigorta süresi boyunca aracınızın bir kazaya veya hasara uğraması sonucunda hasarsızlık indiriminizin bir kısmı ya da tamamı kaybolur. Eğer hasara uğratan kusur %100 karşı tarafa aitse ve bu belgelenmişse indirim hakkınız bozulmaz. 

 

Bir diğer neden ise; poliçenizin bitiş tarihinde hemen yenileme yaptırmamanızdır. Yenileme işlemi genel olarak 30 gün içinde yapılmak zorundadır. (Bu süre sigorta şirketlerinde farklılık gösterebilir. Bu sebeple süreyle alakalı bilgi almalısınız.

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar