Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?

Ailemizin bir diğer üyesi olan can dostlarımızın tüm tedavi masraflarını ve can güvenliklerini evcil hayvan sigortası kapsamında güvence altına alabiliriz.
Patili can dostlarımızın ailemizin diğer üyelerinden hiçbir farkı yoktur. Kendimizi, aracımızı, evimizi sigorta yaptırarak güvence altına alırken, patili dostlarımızı da sigortalatabiliriz.
Bizler gibi sağlık problemleri yaşama riskleri olan patili dostlarımızın tüm tedavi sürecinde ortaya çıkabilecek yüklü masrafları evcil hayvan sigortası yaptırarak teminat altına alabiliriz. Sadece yaşayabilecekleri kronik sağlık sorunlarında değil, acil bir sağlık sorunu durumunda veya talihsiz bir kaza geçirmeleri halinde ortaya çıkacak tedavi masraflarını da teminat altına alan evcil hayvan sigortasını ve evcil dostlarımızın sigorta kapsamlarını beraber inceleyelim.


Evcil hayvan sigortası evinizde sizlerle beraber yaşayan evcil hayvanınızın hastalık ve kaza durumlarında anlaşmalı veterinerlerde yapılacak olan tedavi masraflarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Bizler gibi onların da başına gelebilecek olan onlarca hastalık ve kaza durumunda, yaptırılacak olan tahlil ve tedavi masraflarını karşılayan evcil hayvan sigortasının kapsamı sizin istekleriniz doğrultusunda ve sigorta şirketinin sunduğu teminat paketlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Teminat kapsamında ücretsiz veteriner muayenesi, bazen bizleri zorlayan ve veteriner kontrolünde gerçekleştirilebilen tırnak kesimi, göz ve kulak temizlikleri bulunmaktadır. Konaklama ve pansiyon hizmetlerinin de poliçe kapsamında yer aldığı evcil hayvan sigortasında, masrafların sigorta poliçeniz tarafından ne kadarının teminat altında olacağı seçtiğiniz poliçeye göre değişmektedir.


Evcil hayvan sigortasının, biz evcil hayvan dostlarının içini belki de en rahatlatacak güvencelerinden biri acil durumlarda sağladığı kolaylıklardır. Sigortalı dostlarımız acil bir hastalık veya kaza durumunda anlaşmalı veterinerlerde bekleme süresi olmaksızın yatarak veya ayakta tedavi imkanına sahip olmaktadır. Bununla beraber anlaşmalı kurumlarda röntgen, tahlil, ilaç ve ameliyat masrafları da evcil hayvan sigortası teminatı kapsamında olmaktadır. Tedavi masraflarında ödeme seçeneklerinde de kolaylık ve kendi kartınızın imkanları haricinde sigorta kapsamında taksit imkanı da sunan evcil hayvan sigortası, dostumuzun tüm sağlık ihtiyaçlarında yardımımıza koşuyor.


Evcil hayvan sigortasında yatarak ve ayakta tedavi nedir?


Evcil dostlarımızın sağlık sorunları olduğunda ve tedaviye ihtiyaç duyduklarında, aynı bizler gibi ayakta ve yatarak tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Bireysel yaptırdığımız sağlık sigortası kapsamında da karşılaştığımız ayakta ve yatarak tedavi yöntemleri patili dostlarımız için de geçerli olmaktadır.


Evcil hayvan sigortasının yatarak tedavi teminatı kapsamında dostumuzun cerrahi müdahale gerektiren yatışı, cerrahi müdahaleler ve bu işlemlere bağlı olan röntgen-laboratuvar tetkikleri ve ilaç ihtiyaçları poliçe kapsamına bağlı olarak teminat limitinden düşürülmektedir. Ayakta tedavi kapsamında ise anlaşmalı veterinerlerde yapılan muayeneler, laboratuvar-röntgen işlemleri ve ilaç ihtiyaçları bulunmaktadır. Ayakta tedavi kapsamında da yapılan sağlık masrafları poliçe kapsamına bağlı olarak teminattan düşürülür.


Evcil hayvan sigortası yüksekten düşerek yaralanma, enfekte göz, yanık, elektrik çarpması, bilinmeyen cisim yutulması, böcek sokması, zehirlenme, hava şartlarından oluşan rahatsızlıklar, boğulma vb. onlarca talihsiz kazanın sonucunda oluşacak tedavi masraflarını güvence altına alır. Sigorta yapılması esnasında sigorta firması tarafından anlaşmalı veteriner hekimlere bir çip gönderilerek, hekim tarafından indirimli veya ücretsiz mikroçip uygulaması da yapılmaktadır. Ardından yapılan tüm sağlık işlemleri bu çip sayesinde kolaylıkla takip edilir.
Evcil hayvan sigortasında hukuksal koruma nedir?


Patili dostlarımız bazen ürkerek veya korkarak istenmeyen bir tavır içine girebiliyor. Talihsiz kazaların ve yaralanmaların yaşanabildiği bu durumlarda patili dostumuzun 3.şahıslara verebileceği zararlar da evcil hayvan sigortası kapsamına alınmaktadır. Dostumuzun poliçede sahibi olarak belirtilen kişiye açılabilecek davalar, tüm hukuksal süreçler ve avukat masrafları da evcil hayvan sigortasının teminat kapsamındadır.


Bununla beraber, evcil dostunuzun kaybolması halinde verilen kayıp ilanı ödül masrafı da belirlenmiş limitler çerçevesinde teminat altındadır. 


Evcil hayvan sigortasında aranan şartlar nelerdir?


Evcil hayvan sigortası yaptırmak için öncelikle dostumuzun 6 aydan büyük, 10 yaşından küçük olması şartı aranmaktadır. Dostumuzun yaşının uygun olması halinde, aşılarının tam olması şartı aranmaktadır. Bununla beraber T.C. sınırları içerisinde ‘yasaklı ırk’ statüsünde bulunan, satışı, bakımı ve üretilmesi yasaklanmış olan tüm cinsler sigorta kapsamı dışındadır. Sigorta kapsamı dışında olan bir başka durum ise anlaşmalı olmayan veterinerlerde yaptırılan işlemlerdir.


Evcil dostunuzun sağlığını güvence altına almak için sizin ve dostunuzun ihtiyaçlarına en uygun evcil hayvan sigorta poliçelerini tek tıkla dijipol.com’dan alabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Evcil Hayvan Sağlık Sigortası İle Dostunuz Hep Güvende" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar