Evcil Hayvan Hastalıkları Nelerdir?

Kedi ve köpeklerimiz dostlukları ve sevgileri ile evimizin birer üyesi. Bizi mutlu eden sevimli dostlarımızdan ilgimizi hiçbir zaman esirgemiyor ve onlarla beraber güzel anılar biriktiriyoruz. Ama bazen ne kadar dikkat edersek edelim beklenmedik durumlar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Dostlarımızı bekleyen bazı tehlikeleri sizin için bu yazımızda derledik sizlerde okuyarak beklenmedik durumlar için tedbir alabilir ve hazırlıksız yakalanmayabilirsiniz.

 


Mide Torsiyonu; Büyük ırk köpeklerde daha yaygın görülen tehlikeli bir rahatsızlıktır. Rahatsızlığın başlıca nedenin midede yer alan gaz ve sıvının birikmesidir. Biriken gaz ve sıvı nedeniyle mide tıkanması yaşanır ve kan dolaşımı engellenir. Köpeklerde yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır. Aynı zamanda bulaşıcıdır.


Belirtileri arasında; mide bulantısı-kusma, karın büyümesi-şişmesi, aşırı salya, huzursuzluk yer almaktadır.


Parvovirüs; Köpeklerde görülen viral bir hastalıktır. Parvo her yaş ve her ırktan köpekte görülebilmektedir. Fakat en riskli olanlar yavru köpeklerdir. Dışkı yoluyla bulaşmaktadır.
Belirtileri arasında; iştahsızlık, ateş, kusma, ishal, huzursuzluk ve depresyon yer almaktadır.
Kedi Lösemisi; Feline Lösemi olarak da bilinen hastalık ciddi bir viral rahatsızlıktır. Küçük yaşta olan kedilerde daha yaygın olarak görülmektedir. Enfekte olan kedilerin sıvıları yoluyla bulaştığı için toplu halde yaşayan kediler daha büyük risk grubundadır.


Belirtileri arasında; halsizlik, ateşlenme, mukozada sarı ülserler, solunum bozuklu, anemi yer almaktadır.


Böbrek Yetmezliği; Ev ortamında bakılan ve yaşayan kedilerde en fazla görülen rahatsızlık böbrek yetmezliğidir. Hastalık böbreklerin çalışmasını engeller ve teşhisi zordur. Belirtileri arasında; iştahsızlık, kilo kaybı, depresyon, kusma, mukoza zarında ülser, su tüketimi ve sürekli idrara çıkma yer almaktadır.

 


Evcil hayvanlarımızı sürekli olarak iyi takip etmek, rahatsızlıklarının başlangıçlarında eğer tespit edebilirsek daha kötü durumlarla baş etmek zorunda kalmayız. Ayrıca evcil hayvanlarımız için Dijipol.com üzerinden Pati Sigortası yaptırarak acil hastalıklarını da teminat altına alabiliriz.

 

Daha fazla bilgi için "Dostlarımızı Bekleyen Tehlikeler; Evcil Hayvan Rahatsızlıkları" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar