DASK İhbarı Nasıl Yapılır?


Ülkemizde zorunlu tutulan ve her ev sahibinin yaptırması gereken DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası ile olası bir depremden sonra hasar ödemesini nasıl alacağınızı ve hasar ihbarınızı nasıl yapacağınızı bu yazımızda size anlatacağız.

 

Hasar sonrasında ihbarda bulunan sigortalının yapılan incelemeler sonucunda banka hesabına 1 ay içerisinde hasar ödemesi yapılmaktadır. Sigortalı DASK dışında farklı bir deprem sigortasına  sahipse bu durumu DASK’a bildirmekle yükümlüdür.

 

DASK İhbarı Nasıl Yapılır?

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi zarar gören yapılarda yaşayan sigortalılar ödeme alabilmek için ihbarda bulunmalıdır. Peki ihbar nasıl ve nereden yapılır? Bu soruların cevabı aşağıda yer almaktadır.

 

1.Sigortanızı yaptırdığınız sigorta şirketi ile iletişime geçin,


2.DASK’ı Alo 125 numaralı hattan arayın,


3. Yönlendirme için acente ile de iletişime geçebilirsiniz.

 

Hasar İhbarı İçin Gerekli Olan Belgeler

 

1.Sigortalının kimlik belgesi veya DASK poliçe numarası,


2.Tapu belgesi,


3.Hasarın yaşandığı yerin açık adresi,


4. Sigortalıya ait telefon numarası ile ihbarda bulunmanız gerekmektedir. 

 

Dikkat etmeniz gereken en önemli husus 15 gün içerisinde hasar ihbarında bulunmanız zorunluluğudur. Bir diğer önemli bilgi ise poliçenizi deprem esnasında kaybetmiş olsanız dahi kimlik kartınız ve adres bilgilerinizle başvurularınızı yapabileceğinizdir.

 

DASK Hasar Ödemesi Ne Kadardır?

 

DASK hasar ödeme tutarı her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inşaat maliyetlerine göre belirlenmektedir. 2020 yılı için belirlenen m² başı birim maliyeti;
Çelik/Betonerme Yapılar: 1.134 TL
Diğer Yapılar: 782 TL olarak belirlenmiştir. 
Ayrıca azami tutar 240 Bin TL’dir.

 

Siz de evinizi güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "DASK Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar