Çocuklarla Seyahat Ederken Bunlara Dikkat Edin


Yeni çocuk sahibi olanlar için endişe verici bir durum olan çocukla seyahat etmek aslında düşünüldüğü kadar zor değil. Belli başlı şeylere dikkat ederek hem kendi konforunuzu hem de çocuğunuzun konforunu sağlayabilirsiniz.

 

Seyahatinizin verimli geçebilmesi için nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizin için derledik. Aşağıdaki adımlara dikkat ederek güzel bir seyahat geçirebilirsiniz. Şimdiden iyi yolculuklar!

 

1.   Seyahat Planınızı Çocuğunuza Uygun Şekilde Yapın


Tatil planlarınızı sadece kendinizi düşünerek değil çocuğunuzu da düşünerek oluşturmalısınız. Rotanızı belirlerken, ulaşım araçlarını seçerken çocuğunuzun ihtiyaçlarınızı dikkate alarak hareket etmelisiniz. Eğer çocuğunuz uçaklara ilgi duyuyorsa uçak yolculuğunu tercih edebilirsiniz ya da vapurlara, denize ilgisi varsa gemi yolculuğu çocuğunuz içinde keyifli olacaktır.

 

2.   Çocuğunuzun Valizini Ayrı Hazırlayın


Bazen ebeveynler kendi valizlerine çocuklarının eşyalarını da koyarak valiz sayısını düşürmeye çalışırlar. Fakat bu yapılmaması gereken bir şeydir. Çocuğunuz için ayrıca bir valiz hazırlamanız hem onun hem de sizin için oldukça rahat olacaktır. Olabildiğince renkli ve dikkat çekici kıyafetler koymaya özen gösterin. Bu sayede kalabalık ortamlarda çocuğunuzu takip edebilmeniz daha kolay olacaktır.

 

3.  Özel Araçla Yolculuk Yapacaksanız Bunlara Dikkat Edin


Araba ve otobüs yolculukları çocukların en çok sıkıldığı yolculuk şeklidir. O yüzden yolculukları eğlenceli hale getirebilirsiniz. Mesela oynamaktan keyif aldığı ve sevdiği oyuncakları arabaya koyabilirsiniz.

 

4.  Uyku Saatlerini Göz Önünde Bulundurun


Çocuğunuzun uyku saatine göre yolculuğa çıkmanız hem sizin hem de çocuğunuz için büyük avantaj sağlayacaktır. Gece ve uyku saati içerisinde yapılan yolculuklar çocuk için daha huzurlu olacaktır.

 

5.  Sağlıkla Alakalı Olası Durumlara Karşı Tedbirli Olun


Yolculuklar genelde çocuklar ve yaşlılar için zordur. Çocuklar fazlaca yorulabilir buna bağlı olarak vücut dirençleri düşebilir ve ateşleri yükselebilir. Bu tarz durumlara karşı, çocuğunuzun kullandığı ateş düşürücüyü yanınızda bulundurmalısınız. Güneş yanıkları için güneş kremi ve haşere kovucu spreyleri de yanınıza almayı ihmal etmeyin.

 

6.  Bebek Koltuğunu İhmal Etmeyin


Eğer kendinize ait araçla seyahat yapıyorsanız muhakkak çocuğunuzu bebek oto koltuğuna oturtmanız gerekmektedir. Bebeğin güvenliği için oldukça önemli olan oto koltukları kullanmamanın da kanunen cezası bulunmaktadır. 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Seyahat Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar