Bireysel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sağlık sigortası, bireysel açıdan insan yaşamındaki en önemli ihtiyaçlardan biridir ve sosyal hayatı kolaylaştıran bir uygulamadır. Sosyal güvenceler arasında ilk sıralarda yer alan sağlık sigortası, bireyin hayatı boyunca çeşitli hastalık veya kaza durumlarında yararlanabileceği bir sigortacılık ürünüdür. Sağlık sigortası türlere ayrılmaktadır ve teminatları şirketten şirkete göre değişiklik göstermektedir. Bu teminatlar, sigorta şirketlerinin sunduğu poliçenin içeriğine göre değişmektedir.


Bireysel Sağlık Sigortası Nedir?


Tüm tedbirleri almış her şeyi planlamış olsanız da karşılaşabileceğiniz olası sağlık problemleri, kazalar, yaralanmaların getirdiği süreçler sizi hem maddi hem manevi olarak zorlayabilir. İşte bu süreçleri bireysel sağlık sigortası ile daha rahat atlatabilir, poliçenizde belirlenen riskler karşısında size sağlanan maddi destek ile sağlık harcamalarınızı güvence altına alabilirsiniz.
Bireysel sağlık sigortaları, poliçe sahibinin çeşitli hastalıklar veya kazalar nedeniyle meydana gelen sağlık masraflarının karşılanmasını sağlar. Bireysel sağlık sigortası, bu masrafların karşılanması amacıyla hazırlanan ve size dilediğiniz doktor veya sağlık kurumunu seçme hakkı tanıyan bir sağlık sigortası türüdür. 


Bireysel Sağlık Sigortasının Avantajları Nelerdir?


Bireysel sağlık sigortası genel sağlık sigortasına göre oldukça farklıdır ve size pek çok imkan sunar.
●    Bireysel sağlık sigortası dilediğiniz doktor veya sağlık kurumunu seçme hakkı tanır. 
●    BSS, hastalık veya kaza sonucunda ortaya çıkan ayakta ya da yatarak teşhis ve tedavilere ait masrafları dünyanın neresinde olursanız olun karşılama ayrıcalığı da sunar. 
●    Bireysel sağlık sigortası dilediğiniz doktor veya sağlık kurumunu seçme hakkı tanır. 
●    BSS, vergi indirimi uygulaması ile de maddi açıdan avantajlı hale gelebilmektedir.


Neden Bireysel Sağlık Sigortası Yaptırmalısınız?


Günlük hayatınızda karşılaşabileceğiniz bir kaza, yaralanma veya herhangi bir sağlık sorunu sonrası iyi bir sağlık hizmetinden bireysel sağlık sigortası yardımıyla yararlanabilir ve poliçeye göre özel sağlık kuruluşlarında ücretsiz veya minimum maliyetle hizmet almanızı sağlayabilir. Yaşadığınız stresli dönemi bir de bu gibi maliyetler karşısında sorun yaşamadan atlatmanıza yardımcı olur. Bununla da kalmayıp istediğiniz kalitede özel sağlık hizmeti almanızı sağlar. Bu sebeple bireysel sağlık sigortanızı geçici bir tasarruf yöntemi olarak değil, geleceğinizi ve sağlığınızı güvence altına almak için sağlam bir poliçe olarak düşünmelisiniz.


Bireysel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?


Bireysel sağlık sigortaları özel ve genel şartlardan oluşur, isteğiniz doğrultusunda bireysel sağlık sigortanızın kapsamını bu şartlar dahilinde genişletebilirsiniz. Bireysel sağlık sigortalarında, özel şartlar dahilinde ilgili teminatın bulunması veya ekletilmesiyle sigortalı kişi, yurt dışında da sağlık hizmetlerinden rahatlıkla faydalanabilir.


Bu sigorta türü sağlık sigortası genel sözleşmesiyle beraber verilir. Sigortalı tarafından mevcut olmayan ve gelecekte oluşma riski bulunan tüm hastalıklar, bireysel sağlık sigortası kapsamına alınabilmektedir. Tüm bunların dışında oluşturulan sözleşmelerde kişinin ihtiyacı ya da talebi üzerine teminat kapsamı değiştirilebilir ve ek maddeler eklenebilir.


Bireysel Sağlık Sigortası Hakkında İpuçları


Ülkemizdeki tüm sigorta şirketleri, sigorta başlamadan önce hastalıkları hariç tutmaktadır. Bu nedenle sigorta şirketleri sigorta poliçesinin düzenlenme tarihinden önce meydana gelen fakat henüz teşhis edilmemiş tıbbi durumları teminat kapsamı dışında tutmaktadır. 
Ayrıca omurilik hastalıkları, fıtık, kistler, rahim ve yumurtalık hastalıkları, bademcik ve geniz eti hastalıkları, burun polipleri, eklem hastalıkları, anal rektum hastalıkları, prostat, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, tiroid gibi hastalıklar da ilk bir yıl içinde ortaya çıkarsa kapsam dışında kalmaktadır.


Doğum Bekleme Süresi


Doğum ve doğum sonrası süreç, bireysel sağlık sigortası içerisinde yer almamaktadır. Bu durum, sigorta kapsamı dışında yer aldığı için, ek teminat olarak belirtilmelidir. Eğer hamilelik sigorta başlamadan önce başladıysa veya poliçe düzenlendikten kısa bir süre sonra oluştuysa, doğum bekleme süresi dikkate alınır.

Bu süre sigorta şirketine göre değişmekle birlikte genellikle bir yıldır. Gebelik indirimi hesaplanırken sigortalının son regl tarihi dikkate alınır. Sigorta ilk satın alındığında veya belirtilen bekleme süresi içinde başlayan hamilelikle ilgili tüm masraflar sigorta kapsamı dışında kalmaktadır


Bireysel Sağlık Sigortası ve Ömür Boyu Yenileme Garantisi


Sigortalının ilk sigortası için, sigortacı tarafından belirlenen süre sonunda belirlenen hasar/prim oranı aşılmadığı sürece sigortalıya tanınan hakka, “ömür boyu yenileme garantisi” denmektedir. Bu süre genellikle 3 veya 4 yıldır. Ömür boyu uzatılmış yenileme garantisine hak kazanan sigortalılar, yeterliliğin alındığı tarihten itibaren bir hastalık durumunda muafiyet, ek prim, kısıtlama vb. taleplerle karşı karşıya kalmayacaklardır. Ayrıca poliçeyi dilediği kadar uzatma hakkına sahiptir. Bu doğrultuda kişilerin özel sağlık sigortası yaptırmaları sağlıklı bir dönemde oluşabilecek riskler açısından daha faydalıdır.


Tüm bunların dışında bireysel sağlık sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gereken şeyleri sizin kısaca listeledik. Aşağıdaki tavsiyelerin bireysel sağlık sigortası yaptırma sürecinde size yardımcı olacağına inanıyoruz.


●    Bireysel sağlık sigortası seçimi yaparken profesyonel yardım almaktan çekinmeyin. 
●    Sigorta şirketiyle paylaştığınız bilgilerin doğru ve tam olduğundan emin olun. Önceden gelen bir hastalığınızı belirtmediğiniz takdirde, daha sonra bu hastalığınızın tespit edilmesi durumunda sigorta firmasının sözleşmeyi iptal etme hakkı vardır.
●    Sigortanız ile ilgili genel ve özel şartları dikkatlice inceleyin.
●    Sigorta primini ödediğinize dair makbuz ve belgeleri her ihtimale karşı saklayın.
●    Teklifleri karşılaştırın! Piyasada pek çok bireysel sağlık sigortası yapan sigorta şirketi var.

Kendinize en uygun bireysel sağlık sigortasını bulmak için şirketlerin tekliflerini birbirleri ile karşılaştırın.


Bireysel sağlık sigortasını genel hatlarıyla açıklamaya çalışsak da teminatların sigorta şirketine göre değiştiğini unutmamak gerekir. Son zamanlarda insanlar kaliteli sağlık hizmeti almak ve minimum ücret ödemek için bireysel sağlık sigortasını tercih etmektedir. Sigorta şirketlerini arayabilir, sigorta şirketlerinin web sitelerinde kısa bir ziyarete çıkabilir ve sağlık giderlerinizi istediğiniz özel koşul ve limitlerle karşılayacak size özel sağlık sigortası teklifleri alabilirsiniz. Bu şekilde, sizin için doğru olan bireysel sağlık sigortası kapsamını öğrenebilir ve çevrimiçi sigorta satın alabilirsiniz. Tüm bu konular hakkında detaylı bilgi almak için Dijipol.com’un profesyonel hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar