Trafik Sigortası İptal Edilebilir mi? Trafik Sigortası İptal ve Geri Ödeme Şartları

Aracınızda oluşabilecek hasar, kaza riskine karşı kendinizi ve maddi zararlarınızı teminat altına almanın en güvenilir yolu araç sigortası yaptırmaktır. Araç sigortaları; zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası olarak iki farklı sigorta türünde incelenebilir. Kasko sigortası sürücüler için yapılması zorunlu tutulmayan ama geniş teminat seçenekleri sayesinde bir araç için vazgeçilmez olan sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortası ise kanunlarca yapılması zorunlu tutulmuş, 3. Şahıslara verilen zararları karşılayan sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortası yaptırmamanın cezası trafikten men edilmeye kadar sonuçlanabilir. 


Trafik sigortası yaptıran sürücülerin aklında, değişen düzenlemeler ile beraber trafik sigortası iptali yapıp yapamayacakları bir soru işaretidir. Yazımızda araç sigorta iptali, sigorta poliçesi iptali detaylarını birlikte inceleyelim. 


 
Trafik Sigortası İptali 


 
Trafik sigortası için 2017 yılında yürürlüğe giren bildirge sonucunda trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasına geçilmiştir. Bu bildirge sonucunda verilen diğer bir bilgiye göre sürücülerin isteğe bağlı olarak trafik sigortası iptali yapamayacaklardır.


 
Resmi merciler tarafından yapılması zorunlu tutulan ve her araç sahibinin yaptırması gereken trafik sigortası iptali isteğe bağlı olarak yapılamamaktadır. Yıllık olarak düzenlenen trafik sigortasında geri ödeme şartı ve iptal şartları ise aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır:


• Sigorta sahibinin vefat etmesi nedeniyle,


• Sigortalı aracın pert olması veya hurdaya çıkmasından dolayı trafikte bulunamaması,


• Sigortalı aracın satışının yapılması, 


• Sıfır araçlarda bayiden alınmış ise bayiye tekrar iade edilmesi,


• Sigorta yaptırılan aracın aktif olan başka bir sigortasının olması. 

 

Yukarıda belirlenen şartlar neticesinde poliçe sahipleri trafik sigortası iptalini gerçekleştirebilmektedirler. İptal sonrasında para iadelerini alabileceklerdir. 


Trafik sigortası iptali sonucunda geri ödeme işlemleri sigorta şirketlerince gerçekleştirilmektedir. Peki geri ödeme hesaplaması neye göre yapılmaktadır? Bunun cevabı ise şu şekildedir:


Trafik sigortası iptali şartlarını karşılayan sigortalılar poliçe iptalleri için sigorta şirketine başvuruda bulunmalıdır. 1 yıllık düzenlenen trafik sigortası poliçesinde kullanılan gün 1 yıl üzerinden düşer ve kalan günler geri ödeme iadesi olarak sigortalıya iade edilir. Netice itibariyle aslında poliçenizi kullanmadığınız her gün size geri iade edilecektir. 

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

 

Paylaş

Öne Çıkanlar