Sağlıklı Beslenme ile Alakalı Bilmeniz Gerekenler Burada!

Sağlıklı beslenme zorunluluk değil bir yaşam tarzı…


Sağlıklı beslenme adına birçok kulaktan dolma bilgiye sahibiz. Hatta iki farklı diyetisyene gittiğimiz zaman bile bazen birbirinden farklı bilgilerle karşılaşırız. Fakat tüm bu kafa karışıklığının içerisinde dünyada kabul gören bilimsel araştırmalar sonucunda ortaya konulan sağlıklı ve zinde bir vücut için beslenmemizdeki bazı noktalara dikkat etmeliyiz.

 

Öncelikle ‘’Sağlıklı Beslenme Nedir?’’ sorusuna cevap vererek yazımıza başlayalım. Sağlıklı beslenme, günlük protein, karbonhidrat, yağ, mineral ve vitaminler konusunda zengin gıdaları tüketmeye denilmektedir. Sağlıklı beslenme için besinleri ne kadar tüketmemiz gerektiğini bilmeli ve zararlı alışkanlıklarımızı bırakmalıyız.

 

Peki sağlıklı beslenme için gün içerisinde neler tüketmeliyiz?

 

1. Öğün Atlamayın


Öğün atlamamak sağlıklı beslenmenin altın kurallarından biridir. Çünkü; atlanan her öğün daha çok acıkmanızı ve bir sonraki öğününüzde ihtiyacınızdan fazla tüketim yapmanıza neden olacaktır.

 

2. Öğünlerinizi Çeşitlendirin


Elinizden geldiğince çok çeşitli beslenmeye dikkat edin. Günlük beslenme rutininizde süt, et, sebze-meyve ve tahıllara yer vermeye çalışın.

 

3. Sebze ve Meyveyi Sıklıkla Tüketin


Sebze ve meyveler içerisinde bol miktarda su, vitamin ve mineral içerir ama az kalorilidirler. Gün içerisinde bol miktarda sebze ve meyve tüketmek hem kilo konusunda yardımcı hem de birçok hastalığa karşı koruyucu özellik sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta mevsiminde doğru besinler tüketmektir.

 

4. Yağ Tüketimini En Aza İndirin,


Özellikle margarin gibi yağlardan uzak durun. Olabildiğince doğal yağları tercih edin ve günde 3 yemek kaşığı yağ tüketimi ile kendinizi sınırlandırın. Kızartma yerine ızgara, haşlama, buharda ve fırında pişirme yapın.

 

5. Abur-Cubur ve Hazır Gıdalar Tüketmeyin,


Hazır gıdalar ve abur cuburlar şeker, yağ ve bol enerjiye sahiptir. Bu tür gıdalar hem kilo aldırıcı hem de sağlıklı beslenmeden uzaklaştırıcıdır. Unutmayın; sağlıklı beslenmeden uzaklaşmanız bağışıklığınızı düşüreceği için hastalıklara da zemin hazırlar.

 

6. Kuru baklagilleri ve Lifli Besinleri Atlamayın,


Gün içerisinde karbonhidrat tüketim miktarına dikkat edin. Kabızlığı engelleyen ve kilo kontrolünü kolaylaştıran kuru baklagilleri, lifli tahılları, kuru meyveleri tercih edin.

 

7. Su Tüketimi 2-2.5 litre Olmalı,


Yaşamımız için oksijenden sonra en ihtiyaç duyduğumuz şey sudur. Açlığa dayanabilirken susuzluğa dayanma seviyemiz çok düşüktür. Vücut ısısının dengelenmesinden metabolizmanın sağlıklı çalışmasına ve zehirli atıkların vücuttan atılmasına kadar birçok bedensel faaliyet su sayesinde sağlanır.

 

8. Egzersizi Atlamayın,


Sağlıklı beslenme ritüelinizin içerisine muhakkak egzersizi dahil edin. Size en uygun olan aktiviteyi seçin ve düzenli olarak yapın.

 

9. İdeal Kilonuzu Koruyun,


Beden kitle indeksinizi ölçtürün. Olmanız gereken kiloyu bu bilgi ışığında öğrenin ve o kiloda olmaya özen gösterin.

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Her Şeyin Başı Sağlık…
Sağlıklı Günler!

 

Paylaş

Öne Çıkanlar