Özel Sağlık Sigortası Süresi Nedir?

Sigorta iki taraf arasında yapılan bağlayıcı sözleşmedir. Bu taraflar; sigortalı ve sigorta yapan şirket olarak ikiye ayrılır. Sigorta şirketleri sigortalı kişiye teminat verir. Bu teminatlar hastalık, kaza, hırsızlık, araç hasarı gibi pek çok konuyu kapsamaktadır. Seçtiğiniz sigorta türüne göre bu alanlardan biri veya bir kaçına sahip olabilirsiniz. En yaygın sigorta türleri şunlardır;


●    Trafik Sigortası:
Zorunlu sigorta türlerinden biridir. Trafiğe çıkmadan önce mutlaka yaptırılması gerekmektedir. Kaza durumunda  sigorta  zararınızı büyük bir kısmını öder.


●    Kasko Sigortası:
Kasko zorunlu değil isteğe bağlı bir sigorta türüdür. Kaza, çalıntı, yanma gibi olaylarda araç hasarını karşılar.


●    Zorunlu Deprem Sigortası:
Zorunlu bir sigorta türüdür. Deprem sonrası zararınız karşılanır.


●    Konut Sigortası:
Deprem, yangın, sel, çalınma gibi pek çok durumda konutunuzu  korur ve hasarlarınızı karşılar.


●    Hayat Sigortası:
Bireyin hayatını kaybetmesi sonucunda ailesinin geleceğini garanti altına almak için ücret ödenmesidir.


●    Bireysel Emeklilik:
Kişilerin emeklilik sürecinde kendilerini garantiye alması sağlar. İkinci bir emeklilik gibi düşünülebilmektedir.


●    Seyahat Sigortası:
Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde bagaj kaybolmasından hastalıklara kadar pek çok konuyu kapsamaktadır.


●    Özel Sağlık Sigortası:
Hastalık veya kaza sonrasında meydana gelen sağlık masraflarınızı karşılamaktadır. 
Özel sağlık sigortası sigortalı kişinin bir hastalığa yakalanması, kaza sonucunda yaralanması durumlarında devreye giren bir teminattır. Bu teminat ile birlikte SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde tedavi olabilirsiniz. İnsanlar başlarına bir felaket gelmeden önlem almamaya meyillidir.  Fakat sağlığın her şeyden önemli olduğu unutulmamalıdır.


Özel Sağlık Sigortası Ne Anlama Geliyor?


Özel sağlık sigortası olası bir hastalık halinde sağlık hizmetlerinden faydalanabileceğiniz anlamına geliyor. Eğer özel hastanede tedavi olmak isterseniz giderleriniz sigorta kapsamınında karşılanıyor. Günümüzde özel hastanelerde tedavi olmak oldukça masraflı, bu sebeple yaptıracağınız sigortanın bu masrafları karşıladığından emin olmalısınız. Özel sağlık sigortası yaptırırken hangi hastanelerle anlaşmalı olduğunu görebilirsiniz. En iyi doktorlarda ve en iyi ekipmanlara sahip hastanelerde dilediğiniz sağlık hizmetini alabilirsiniz.


Özel Sağlık Sigortasının Kapsamı Nelerdir?


Tedavi türleri yatarak ve ayakta olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Ayakta tedaviler 24 saat ve daha kısa sürede gerçekleşirken yatarak tedavi 24 saat üstü ve hastane yatışı gerekmektedir. Yatarak tedavi kapsamları şu şekildedir; 


●    Ameliyat gerektiren yatılı tedaviler,
●    Ameliyat gerektirmeyen yatılı tedaviler,
●    Ameliyat süresinde kullanılacak tıbbi gereksinimler,
●    Yoğun bakım masrafları,
●    Yurt dışında tedavi masrafları,
●    Ambulans hizmetleri,
●    Kemoterapi giderleri,
●    Rehabilitasyon giderleri,
●    Hamilelik ve doğum masrafları. 


Ayakta tedavi kapsamları ise şöyledir; 


●    Muayene, tanı ve tedavisi sonucunda oluşan giderler,
●    Doktorunuzun teşhisi sonucunda alınan ilaç giderleri,
●    Tahlil, röntgen giderleri,
●    Mr, tomografi gibi cihazların kullanım bedelleri,
●    Fizik tedavi bedeli. 


Bunlara ek olarak belirlediğiniz sigorta kapsamını genişletebilir veya daraltabilirsiniz. Örneğin diş, göz, diyetisyen, ve check-up gibi teminatları sunan paketleri tercih edebilirsiniz.


Özel Sağlık Sigortasının Önemi 


Sağlık sorunları çoğunlukla bir anda ortaya çıkmaktadır. Buna en uygun örnek covid olabilir. Daha önce adını bile duymadığımız bu bulaşıcı hastalık insanlara sağlık hizmetlerinin aslında ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Dünya üzerinde sağlık hizmeti gelişmiş ülkeler covid hastalığını daha kolay atlatırken sağlık hizmetleri geride kalmış ülkelerde ise can kaybı oldukça fazla yaşandı. Bu dönemde insanlar sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmanın yollarını aradı. Bu yollardan biri ise özel sağlık sigortaları oldu. Bu aşamada ise özel sağlık sigortasının önemi daha da arttı. Artık birçok insan özel sağlık sigortasının avantajlarından faydalanıyor. 


Özel Sağlık Sigortası Ne Zaman Devreye Girer?


Kendinize en uygun paketi seçtikten sonra poliçenizi imzalar ve sigorta şirketi ile anlaşmaya girersiniz. Bu anlaşma sonrasında ilk ödediğiniz prim tarihi özel sağlık sigortanız başlamış olur. Anlaştığınız poliçe süresi dolduğunda yenileyerek süreyi uzatabilirsiniz.


Özel Sağlık Sigortasının Yaş Sınırı Var Mıdır?


Hemen hemen herkesin sağlık sigortasına ihtiyacı vardır. Fakat sigorta kapsamında hukuki işlemler gerektiği için kişilerin 18 yaşına girmiş olması ve 65 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir. Buna ek olarak ebeveyn iseniz çocuğunuzu kendi özel sağlık sigortanıza dahil edebilir ve olası bir durumda tedavi masraflarını sigorta ile karşılayabilirsiniz. Bu da çocuklar için oldukça büyük bir avantajdır.


Hamileler Özel Sağlık Sigortasından Faydalanabilir mi?


Özel sağlık sigortasının size sunduğu teminatlar sigorta şirketleri arasında farklılık gösterebilir. Buna en güzel örnek hamileliktir. Doğum sigortası adı altında özel sağlık sigortanıza ekleyebilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta doğum teminatının kapsamının kaçıncı ayından itibaren başlayacağıdır. Bazı sigorta şirketleri doğum teminatı için 1 yıl bekleme süresi koymakta iken bazıları hamilelikten 6 ay öncesi için  bekleme süresi koymaktadır. 


Özel sağlık sigortası yaptırmak için bütçeniz yoksa bir seçenek daha vardır. Sağlık hizmetlerinden daha iyi bir şekilde faydalanmak için tamamlayıcı sağlık sigortası sizin için oldukça uygun olacaktır. Özel sağlık sigortasına göre çok daha düşük maliyetlidir ve özel hastanelerde de geçerlidir. 


Özel Sağlık Sigortası İle Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Fark Nedir?


Özel sağlık sigortası hastane giderlerine teminat dahilinde çıkan ücretin %80’ini ve ek ücretleri öderken tamamlayıcı sağlık sigortasında ek ücret talep edilmez. Özel sağlık sigortası için SGK’lı olma zorunluluğu yokken tamamlayıcı sağlık sigortasında bu zorunluluk bulunmaktadır. Buna ek olarak özel sağlık sigortasını yurt dışındaki hastanelerden hizmet alırken kullanabilirken tamamlayıcı sağlık sigortasının böyle bir imkanı yoktur.

 


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaktadır?


Tamamlayıcı sigorta kapsamında ayakta ve yatakta tedavi olmak üzere iki çeşit müdahale yöntemi bulunmaktadır. Ayakta tedavi kapsamları şöyledir;


●    Şikayetiniz doğrultusunda doktorun yaptığı ayakta muayeneler,
●    MR, Tomografi giderleri,
●    Tahlil giderleri,
●    Rehabilitasyon giderleri,
●    Fizik tedavi giderleri. Poliçenizin başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar olan sürede bu masraflar sigorta tarafından karşılanmaktadır.
Yatakta tedavi kapsamları ise şu şekilde listelenebilir;

 

●    Cerrahi amaçlı yatışlar,
●    Cerrah ve doktor giderleri,
●    Ameliyat gerektiren müdahalelerde malzeme giderleri. Bu tedavide poliçenize göre tedavi masraflarınızın %100’ü ödenmektedir.

 

Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Nedir?


Bekleme süresi  sağlık sigortalarında karşınıza sıklıkla çıkmaktadır. Bu süre zarfında sigortayı talep eden kişinin ve ailesinin hastalık geçmişi incelenir. Özel sağlık sigortalarında 1 yıl, tamamlayıcı sağlık sigortalarında ise 3 ay gibi bir bekleme süresi vardır. Bu süre geçene kadar hastalar sigorta kapsamında tedavi olmazlar. Bekleme süresi geçtikten sonra tedavi olabilirler. Dijipol.com’un özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetleri ile kendinizi ve sevdiklerinizi güvence altına alın! 

 

Daha fazla bilgi için "Özel Sağlık Sigortası İndirimi Neleri Kapsar?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar