Deprem Sonucu Oluşan Hasarlarda Yapılması Gerekenler


Deprem sonucu oluşan hasarlarda DASK, konut, kasko ve sağlık sigortaları ile ilgili işlemlerin daha kolay yapılabilmesi için gerekli bilgileri sizin için derledik.

 

DASK Sigortası hasar talepleri nasıl yapılır?


DASK hasar ihbarlarını aşağıdaki linke tıklayarak veya 125 numaraları ALO DASK hattından yapabilirsiniz.


Web sitesinden ihbarda bulunmak için;  bu linkten https://dask.gov.tr/tr/hasar-ihbari hasar gören olay saatinden birisini seçerek form doldurabilirsiniz.


Poliçe numaranızı bilmiyor ya da bulamıyorsanız adres kodu ile başvuru yapabilirsiniz. Adres kodunuz için;  https://adres.nvi.gov.tr/VatandasIslemleri/AdresSorgu linkinden adres bilgilerinizi girerek UAVT koduna ulaşabilirsiniz.


Hasar İhbarında İstenen Belgeler


DASK’ın zorunlu deprem sigortası’ndan faydalanabilmeniz için binanızın tamamen ya da kısmı olarak zarar görmüş olması fark etmez; küçük ya da büyük maddi zararlar için de tazminat talep edebilirsiniz


Depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olduğu maddi zararlarınızın, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde tazmini için gereken bilgi ve belgeler şöyledir:

 

*Hasar Bildirimi (T.C kimlik veya poliçe numarası ile)
*Güncel Tapu Bilgisi
*Hasar Yeri Açık Adresi (Eksper gönderimi ve değerlendirmesinin kolaylığı için)
*Sigortalı Telefonu (Sabit veya mobil telefon). 
Ayrıca, sigortalı bina üzerinde zorunlu deprem sigortası poliçesinin yanı sıra deprem teminatı içeren başka bir sigorta poliçesi (konut/işyeri) de bulunuyorsa, bu konuda DASK'a bilgi verilmelidir.

 

Kasko, konut ve sağlık sigortası poliçelerinizde hasar ihbarı yapmak için, poliçenizi yaptırmış olduğunuz sigorta şirketinin müşteri hizmetlerini arayabilir ya da 0850 433 0850 nolu hattımızı arayarak sigorta uzmanlarımızdan 7/24 destek alabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar