Bireysel Sağlık Sigortası Türleri Nelerdir?

Sağlık sigortası, olası bir kaza ya da hastalık anında kendinizi güvence altına alarak tedavi olmanıza destek olan bir sigorta poliçesidir. Eğer sağlık sigortanız var ise herhangi bir sağlık sorunu yaşadığınızda dilediğiniz hastanede tedavi görebilirsiniz. Sağlık sigortası kapsamında sadece ayakta ya da yatarak tedavi değil diğer birçok işlemi de kolaylıkla yaptırabilirsiniz. Doktor muayenesi, ilaç giderleri, laboratuvar ve diğer tahlil işlemleri, fizik tedavi yöntemleri gibi ihtiyaç duyduğunuz her türlü sağlık işlemini sigorta kapsamında yaptırabilirsiniz. Sevdikleriniz için bireysel sağlık sigortası yaptırarak onların geleceğini de koruma altına alabilmeniz mümkündür. 


Bireysel sağlık sigortası geleceğinizi ve sağlığınızı koruma altına alabileceğiniz bir sigorta türüdür. Her bütçeye ve her ihtiyaca uygun seçenekleri bulunur. Gelecek dönemlerde yaşayacağınız her türlü sağlık sorununda ihtiyacınız olan sağlık desteğini alabilir ve tedavi için gerekli olan maddi giderlere karşı da bir tedbir oluşturabilirsiniz. Bir sağlık sorunu ile karşılaştığınızda size en yakın anlaşmalı sağlık kuruluşunda tüm tedavi ihtiyacını giderebilir, aynı zamanda tedavi sürecinde ihtiyacınız olan bütün işlemleri de kısa bir sürede gerçekleştirerek sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Bireysel sağlık sigortanızı bütçenize uygun şartlarda oluşturabilirsiniz. Bireysel sağlık sigortasının içeriğinde; ayakta tedavi, yatarak tedavi, ambulans hizmetleri, evde bakım hizmeti gibi birçok hizmetten de yararlanabilirsiniz.


Peki, bireysel sağlık sigortası türleri nelerdir? Bireysel sağlık sigortaları; “Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları” ve “Özel Sağlık Sigortaları” olmak üzere iki kısma ayrılır. Size en uygun şartları sağlayan sağlık sigortasını seçerek hem kendi geleceğinizi hem de tüm sevdiklerinizin geleceğini güvence altına alabilirsiniz.


Özel Sağlık Sigortası Nedir?


Özel sağlık sigortası, kaza, yaralanma ya da ani hastalıklar gibi beklenmedik durumlarda en güvenli sağlık kurumlarından en iyi hizmeti almanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Özel sağlık sigortası kapsamında tedavi sürecinde hiçbir ödeme yapmadan hizmet almanız mümkündür. Sigorta poliçesi oluştururken hangi teminatları kapsadığının bilgileri detaylıca öğrenilmelidir. Sigorta şirketinin belirlediği bu teminatlar kapsamında alınan sağlık hizmetinde, hizmet bedeli sigorta poliçesi kapsamında karşılanacağından tarafınıza herhangi bir fatura yansıması olmaz. Özel sağlık sigortasının birçok avantajı vardır. En önemli avantajlarından biri sağlık sigortanızın ek teminatlarla genişletilebilir olmasıdır. Bu sayede yurt içi kapsamlı sağlık sigortalarında bile yurt dışı tedavi imkanı elde edebilirsiniz. Ayrıca doğum, ameliyat, fizik tedavi gibi birçok hizmeti de sigorta sözleşmenize dahil edebilirsiniz.


Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?


Özel sağlık sigortası ek maddelerle genişletilebilen ve imkanların çoğaltılması mümkün olan bir sigorta türüdür. Bu yüzden birçok avantajı da içeriğinde bulundurur. Özel sağlık sigortası kapsamında hastanelerde 24 saatten fazla sürecek tedavi süreçlerinde yatarak tedavi görmeniz mümkündür. Yatarak tedavi süreci ayakta tedavi sürecine göre daha kapsamlıdır. Kalıtsal ve sürekli tekrarlanan hastalıklar, aniden oluşan hastalıklar, kazalar gibi yaşanılan sağlık problemine göre özel sağlık sigortasının içeriği değişmektedir. Eğer tedavi süreciniz 24 saatten az sürecek ise ayakta tedavi ile gereken hizmetini alabilirsiniz.


Tedavi sürecinin gereklerine göre; 
•    Cerrahi müdahaleler,
•    Uzuv ve rekonstrüktif protezler,
•    Gerekli tıbbi malzemeler,
•    Yoğun bakım,
•    Yurt dışı tedavi imkanı,
•    Ambulans hizmeti,
•    Evde bakım hizmeti,
•    Rehabilitasyon,
•    Fizik tedavi, 
•    MR, tomografi ve sintigrafi hizmetleri,
•    Hamilelik ve doğum,
•    Kemoterapi ve radyoterapi hizmetleri,
•    Tetkik ve röntgen giderleri gibi birçok hizmete özel sağlık sigortası ve ek teminatlar ile ulaşabilirsiniz.


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?


Tamamlayıcı sağlık sigortası, devlet destekli bir sigorta türüdür. Sosyal Güvenlik Kurumları ile anlaşmalı özel sağlık kurumlarında geçerlidir. Eğer tedavi masrafları SGK’nın limitlerinin üstünde ise kalan masrafları tamamlayıcı sağlık sigortası karşılamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olmak için Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşamak gerekmektedir. 15 günlük bebekler ile 59 yaşına kadar bütün bireyler tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanabilirler. Ayrıca SGK desteği olan Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu vatandaşlar bu sağlık sigortasına sahip olabilirler. 


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?


Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ayakta tedavi, yatarak tedavi ve Check-up hizmetleri bulunmaktadır. Özel sağlık sigortasında bulunan hizmetlerin tamamı tamamlayıcı sağlık sigortası için de geçerlidir. 


•    Yatarak tedavi süreci, poliçe başlangıcından itibaren 24 saatten fazla tedavi sürecinin olduğu durumlardaki tıbbi müdahaleleri kapsar. Bu süreçte ihtiyacınız olan hekim ücretleri, cerrahi müdahale ücretleri, ameliyat ve yoğun bakım giderleri ve diğer tetikler için gerekli olan masraflar sigorta poliçesi kapsamındadır. Yatarak tedavi sürecindeki tüm giderler SGK desteği ve sigorta poliçesi kapsamında karşılanır.


•    Ayakta tedavi süreci, poliçe başlangıcından itibaren gerekli olan tıbbi müdahaleleri kapsar. Bu süreçte doktor muayenesi, görüntü hizmetleri, tahlil ya da fizik tedavi gibi hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Tamamlayıcı sigorta teminatında 6, 8, 10 veya 12 tane doktor muayene hakkı bulunmaktadır. Sigorta kapsamında isteğe bağlı olarak 8 ya da 10 adet doktor muayene limitinde gerçekleştirilen tüm tetkik ve teşhisler limitsizdir.


•    Check-up hizmetini sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel hastanelerden yaptırabilirsiniz. Bu hizmet de kendi içerisinde “Genişletilmiş Check-up Hizmeti” ve “Standart Check-up Hizmeti” olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak için tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenizi ek teminatlar ile genişletmeniz gerekmektedir. 


Özel Sağlık Sigortası ile Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?


İki farklı türde oluşturabileceğiniz bireysel sağlık sigortalarının arasında birtakım farklılıklar mevcuttur. Bu farklılıklar şunlardır:

•    Özel sağlık sigortası için SGK’lı olmanıza gerek yoktur. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortası için SGK’lı olmanız gerekmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajı sağlık giderlerinin bir miktarının SGK tarafından karşılanabiliyor olmasıdır.


•    Özel sağlık sigortalarında sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel sağlık kurumları daha fazladır. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise sadece SGK ile anlaşması olan özel sağlık kurumlarından hizmet alınabilmektedir.


•    Özel sağlık sigortasının en büyük avantajı yurt dışında da tedavi hizmeti alabiliyor olmanızdır. Fakat tamamlayıcı sağlık sigortasında bu hizmet mümkün değildir. 


•    Özel sağlık sigortası kapsamında alınan sağlık hizmeti sonucunda sigorta poliçesine dahil olmayan hizmetler için bir miktar ek ödeme yapmanız gerekebilir. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise ek ödeme ihtiyacı duyulmaz. Sigorta kapsamında teminatlar, poliçe limitleri ve anlaşmalı hastanelerde tedavi görmeye devam ettiğiniz sürece ek hizmet bedeli tarafınıza yansımaz. Çünkü SGK anlaşmalı olduğu için masrafların bir kısmı SGK kurumu tarafından karşılanmaktadır. Kalan masrafları ise sigorta şirketi karşılamaktadır.


Geleceğinizi, sağlığını güvene almak için sizlere en uygun bireysel sağlık sigortasını seçerek bu hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Hem sizlerin hem de sevdiklerinizin en uygun koşullarda en iyi hizmetleri alabilmesi için sağlık sigortalarının önemi fazladır. Yukarıda belirtilen bilgiler ve şartlara göre yaşam standartlarınıza en uygun bireysel sağlık sigortası türünü seçebilirsiniz. Doğru zamanda doğru sağlık sigortası ile hem sağlığınızı hem de geleceğinizi koruyun. Bireysel sağlık sigortası teklifi almak için hemen tıklayın.

 

Daha fazla bilgi için "Bireysel Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar