Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) Başvurusu için Gerekli Belgeler ve Evraklar

Bulunduğu coğrafi konum itibariyle deprem bölgesi üzerinde yer alan ülkemiz, deprem gerçeğiyle her zaman karşı karşıya bulunmaktadır. Deprem sonrasında oluşabilecek hasarları en aza indirmek ve depremin izlerini daha hızlı silebilmek adına devlet tarafından zorunlu tutulan deprem sigortası (DASK) yaptırmak oldukça önemlidir. Zorunlu deprem sigortası, depremin verdiği zararları teminat altına alarak bir hasar sonrası oluşacak maddi giderleri karşılar. 

 

Zorunlu deprem sigortası fiyatları sigorta şirketlerince aynıdır. Fakat evinizin hangi bölgede yer aldığı, kaç katlı olduğu ve bina yaşı gibi etmenler poliçenizin fiyatına etki eder. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından Türkiye’nin deprem bölgeleri belirlenmektedir. Bölgeler, deprem riskine göre ayrıştırılır. Bu sebeple yüksek risk altında bulunan bölgelerde deprem sigortası fiyatları yükselirken, az riskli bölgelerde deprem sigortası fiyatı düşmektedir. 

 

Deprem sigortası herkesin yaptırması gereken bir sigortadır. Bu sebeple herkes içinde zorunlu tutulmuştur. Şimdi deprem sigortası yaptırırken gerekli olan belgelerin neler olduğunu inceleyelim.

 

DASK Başvurusu İçin Ne Gerekli ?


Birçok sigorta ürününde olduğu gibi deprem sigortası beyan esasına dayanmaktadır. Beyana dayanan sigortalarda; sigortalıya ait bilgiler ve belgeler elden teslim edilmez. Bu sebeple vereceğiniz bilgiler doğru şekilde kabul edilir.

 

Deprem sonrasında hasar oluşursa eğer deprem sigortanız hasarınızı ödeyecektir. Bunun ön koşulu verdiğiniz beyanın doğru olmasıdır. Aşağıdaki DASK için gerekli belgeler ve DASK için gerekli evraklar neticesinde DASK başvurunuzu sorunsuz şekilde yapabilirsiniz. 


 
   

DASK Başvurusu İçin Gerekli Belgeler


1. Sigorta Yaptıracak Kişi İçin Belgeler


a. Adı-Soyadı


b. Adres


c. Telefon Numarası


d. Cep Telefonu Numarası


e. TC Kimlik Numarası 


f. Tüzel Kişiler İçin Vergi Kimlik Numarası


2. Sigortalanacak Bina İçin Gerekli Belgeler


a. Açık Adres


b. İnşa Yılı


c. Binanın Yapı Tarzı


d. Tapu Bilgileri 


e. Toplam Kat Sayısı


f. Hasar Durumu 


3. Sigorta Yaptırılacak Daire İçin Bilgiler


a. Kullanım Şekli


b. Brüt Yüzölçümü

 

 

DASK Başvurusu Nasıl Yapılır ?


DASK başvurularınızı sigorta acenteleri, banka şubeleri ya da sigorta şirketleri üzerinden yapabilirsiniz. Bu aşamada yukarıda gördüğünüz belgeler size gerekli olacaktır. DASK fiyatları her nereden yaptırmış olursanız olun, sabitlik göstermektedir. Başvurunuzu yapmadan önce DASK için gerekli belgelerin eksiksiz olduğuna dikkat etmelisiniz. 

 

Online ve Telefon ile Kolayca DASK Başvurusu !


DASK başvurusu yapmak dijipol.com’la çok kolay. Hemen Zorunlu Deprem Sigortası teklif sayfamızı ziyaret edin ve bilgilerinizi doldurun. Türkiye’nin en büyük sigorta şirketlerinin tekliflerine ulaşın ve kolayca poliçenizi satın alın. 

 

Dilerseniz 0850 433 0850 numaralı telefon hattımızdan sigorta danışmanımız ile iletişime geçebilir ve telefon üzerinden de DASK başvurusunda bulunabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar