Yakıt Tüketimi Nasıl Azaltılır?

Artan yakıt fiyatları sebebiyle araç sahipleri artık yakıt tüketimini azaltmanın yollarını aramaktadır. Aslında şehir içinde aracınızla yolculuk ederken yakıt tüketimini azaltmak sandığınız kadar zor değil. Aşağıda size vereceğimiz tüyolar sayesinde daha az yakıtla daha fazla yolculuk yapabilirsiniz.

 

Yakıt Tüketiminiz Azaltmak İçin Hızınızı Düşürün!

 

Yakıtta tüketimini azaltmanın en kolay yolu hızınızı düşürmektir. Araç hızıyla yakıt tüketimi doğru orantılıdır yani hız ne kadar yüksekse yakıtınız o kadar hızlı tükenir. Fakat çok düşük hızla gitmek de tüketimi arttırabilir o yüzden ortalama olarak 80-90 km hızla yolculuk yapmanızı öneririz.

 

Yakıt Kalitenizi Yüksek Tutun!

 

Fiyatı uygun diye kalitesi düşük yakıtları kullanmaktan kaçının. Bu tarz yakıtlar hem kolay tükendiği hem de aracınıza zarar verdiği için tasarruflu bir yol olmayacaktır.

 

Sızdırmaları Engelleyin!

 

Depo kapağınızın, kapalı olduğundan emin olun ve yakıt aldıktan sonra kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Bu şekilde sızdırmaların önüne geçebilirsiniz.

 

Vitese Dikkat Edin, Olabildiğinde En Yüksek Viteste Araç Kullanın!

 

Başlığı okuduğunuzda aklınıza ilk gelen şeyin kalkışlarda vitesin düşükte kullanılması gerektiği olduğunu biliyoruz. Evet kalkışlar için aracı düşük viteste kullanmak gerekir ama belli bir hızın üzerinde giderken aracınızı mümkün oldukça yüksek viteste kullanmanız yakıt tüketimini azaltacak ve motoru yormayacaktır.

 

Ani Fren Yapmayın!

 

Ani fren yapmak yakıt tüketimini arttırmaktadır. Şehir içinde maalesef ani fren yapmak durumunda kalabiliyoruz. Fakat vites geçişlerini yumuşak tutabilir, ani manevralardan kaçabilir ve yatık tüketimini azaltabilirsiniz.

 

Klima Kullanımına Dikkat!

 

Klima, araç motoruyla bağlantılı olduğu için çalıştırıldığında motor daha fazla güç sarf etmektedir. Yaz aylarında kullanacağınız klimanızı düşük hızda çalıştırabilirsiniz.

 

Hava ve Yağ Filtreleriniz Temiz Olsun!

 

Filtreleriniz her zaman temiz olmalıdır. Temiz olmayan filtreler motorun zorlanmasına sebep olacaktır.

 

Aracınızın Bakımını Yaptırın!

 

Aracın doğru çalışabilmesi için rutin bakımlarının yaptırılmış olması gerekir. Bakımlar sayesinde aracınızın motor yağı temiz olur böylelikle yakıt tüketimi azalır.

 

Lastik Basıncına Dikkat Edin!

 

Lastik basıncının yetersiz olması fazla enerji tüketimine sebep olur. Bu durum da yakıt tüketiminizi arttırır. Lastik basınçlarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Yanlış Yakıt Dolumu" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar