Sigorta
Dijipol
Paylaş

Yakıt Tasarrufu Nedir?

Dijipol Editör
Güncellenme Tarihi:23 Şubat 2021
Okuma Süresi:1 dakika

Yakıt tasarrufu; araç kullanırken tüketimi belirli bir seviyenin altında tutarak en fazla yolu kat etmeyi sağlamaya denilmektedir. Aracınızda yakıt tasarrufu yaparak giderlerinizi de çok daha kârlı hale getirebilirsiniz.

 

Ayrıca yakıt tasarrufu yaparak maddi açıdan bir avantaj elde edeceğiniz gibi karbon ayak izinizde de ciddi azalma sağlayacaksınız. Akaryakıt kullanımız ne kadar düşerse aracınızın havaya yaydığı karbondioksit ve diğer zararlı gazların da miktarları azalacaktır. Bu sayede küresel ısınmanın hızla yayılmasının önüne geçebilir ve kişisel olarak önlemlerini almış olabilirsiniz.

 

Peki Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?

 

Eğer aracınızı yeni alacaksanız en çok dikkat etmeniz gereken konulardan biri yakıt tüketimidir. Özellikle, aracınızı gün içerisinde çok fazla kullanacaksanız hem şehir içi hem de şehir dışı kullanımlarınız için km başına düşen yakıt maliyetini çok iyi hesaplamanız gerekiyor.
Yakıt tüketimi yapmak için sürücülere pek çok alternatif çözümler sunuluyor. Bunlardan en önemlisi aracınızın periyodik kontrollerini zamanında yaptırmış olmanızdır. Bakımlar ciddi oranda yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

 

Ömrünü tamamlamış motor yağı, hava filtresinin temiz olması ve bujilerin zamanında değiştirilmesi de yakıt tasarrufunun sağlanmasına katkıda bulunuyor. Bu bakımlar haricinde düzenli olarak lastik basınçlarınızı da kontrol etmeniz gerekmektedir. Ayrıca gereksiz yere fren yapmak da yakıt tüketimini hızlandırmaktadır.

 

Doğru bilinen bir yanlış da yakıt tasarrufu yapmak için vitesin boşa alınmasındır. Yeni araçlarda maalesef bu işlem istenen etkiyi yaratmamaktadır. Ama gazdan ayak çekildiği zaman kompresör sisteminin devreye girmesi neticesinde yakıt pompası çalışmaya ara verir. Bu noktada yakıttan belli oranda tasarruf edinilebilmektedir.

 

Ayrıca hem şehir içerisinde hem de şehirler arası seyahatte araç kullanırken camlarınızı kapalı tutarak yakıttan tasarruf edebilirsiniz.


Aracınızda yakıt tasarrufu yaparken Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortanızı da yaptırmayı unutmayın! Kasko ve Trafik Sigortası linklerine tıklayarak anında farklı sigorta şirketlerinden teklif alabilir, karşılaştırabilir ve satın alabilirsiniz. İsterseniz Dijipol.com'dan veya 0850 433 0850 no’lu hattan sigorta danışmanımızla iletişime geçebilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Yakıt Tüketimi Nasıl Azaltılır?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Öne Çıkanlar