Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?


Yabancı sağlık sigortası; Türkiye’de yaşamak isteyen yabancıların oturma izinlerini alabilmesi için zorunlu tutulan sağlık sigortasıdır. 9/2014 sayılı ikamet izni taleplerinde yaptırılacak olan özel sağlık sigortalarına ilişkin genelgeye göre yabancı uyruklu kişilerin kaza ve hastalık durumlarını karşı zorunlu hale getirilmiştir.

 

Yabancı uyrukluların ikamet tezkeresi ve oturma izni başvurularının onaylanabilmesi için Yabancı Sağlık Sigortalarını yaptırmış olmaları gerekmektedir. Ayrıca çalışmak ve okumak için Türkiye’ye gelen yabancılarda bu sigortayı yaptırmakla yükümlüdür. Öğrenciler Türkiye’de yaşadığı ve okuduğu her sene sigortayı yeniletmelidir.  Kısa süreli seyahatler ve tatil için ülkemizi ziyaret edecekler ise Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmalıdırlar.

 

Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaktadır?


1. Kaza ve hastalık anında oluşabilecek tedavi giderleri,


2. Yatış masrafları,


3. Ev bakım hizmeti,


4. Doktor, test, ilaç ve fizik tedavi giderleri,


5. Yoğun bakım giderleri,


6. Kemoterapi,


7. Radyoterapi,


8. Diyaliz,


9. Endoskopi işlemleri,


10. Refakatçi giderleri,


11. Anjiyografi giderleri,


12. MR ve radyografik işlemler,


13. Pansuman, alçı gibi diğer masraflar.

 

Yabancı Sağlık Sigortası kapsamında anlaşmalı kurumlarda yaptıracağınız yukarıdaki işlemler için herhangi bir ödeme yapmanıza gerek yoktur ve teminatlar limitsizdir. Doğum giderlerini karşılamayan sigorta poliçeleri için alternatif olarak doğum teminatının yer aldığı Özel Sağlık Sigortası ayrıca yapılmalıdır. Ayrıca aileler için eşlerden birisi Türk vatandaşı ve SGK’lı ise bu kişilerinde yabancı sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Diş tedavileri sigorta üzerinden karşılanmamaktadır.

 

Yabancı Sağlık Sigortasının Detayları

 

1. Sigortada 65 yaş sınırı bulunmaktadır.


2. Türkiye’de oturabilmek için zorunludur.


3. Poliçenizin içeriğini ihtiyaç dahilinde düzenleyebilirsiniz.


4. Ödemelerinizi kredi kartınızla gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yabancı Sağlık Sigortası kapsamından sadece yabancı uyruklu vatandaşlar yararlanabilmektedir. Sigorta sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde geçerlilik göstermektedir. 18 yaş altı çocuklar aileleriyle beraber sigorta yaptırabilir, yeni doğanlara ise 14 günden sonra dahil edilir. Dijipol.com ile Yabancı Sağlık Sigortası teklifi almak bir tık uzağınızda!

 

Daha fazla bilgi için "Yabancı Sağlık Sigortasının Avantajları" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar