Uzun Yolculukta Seyahat Sigortası Neden Önemlidir?

Uzun yolculuklarda ulaşım türümüzü belirlerken seyahat sigortası yaptırma seçeneğimiz bulunmaktadır. Uçak bileti satın alma işlemi, araba kiralama ve otel seçiminden sonra bu sigorta çeşitlerini incelemeniz önerilmektedir. Seyahat sigortası ile yolculuğunuz esnasında başınıza gelebilecek tüm aksiliklerden minimum hasarla kurtulabilmeniz mümkün olur. Bu sigorta türü zaman zaman seyahat sağlık sigortası olarak da adlandırılır. 


Sağlık sigortası genel olarak yolculuk esnasında karşılaşılabilecek zararları önlemek adına yaptırılması gereken bir sigorta türüdür. Yolculuk sırasında güvenliğinizi maksimum düzeye çıkarabilmeniz bu sigorta çeşidiyle mümkün olmaktadır. Seyahat sigortası fiyatları ise her şirkete göre farklılık göstermektedir. Bu fiyatlar sigorta şirketlerinin size sağladığı tedariklere göre değişir. 
Örneğin bir sigorta şirketi valiziniz kaybolduğu takdirde daha kapsamlı bir ücret temini sağlarken bir diğer firmanın daha kısıtlı imkanları olabilir. Seyahat sigortaları genellikle bir seyahate çıkmadan önce planlanmaktadır. Bu seyahatlerin ne amaçla yapıldıkları önemli değildir. Peki bu sigorta çeşidi neleri kapsamaktadır? Gelin, birlikte inceleyelim. 


Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?


Seyahat sigortası yurt içinde ya da yurt dışında yapacağınız yolculuklar için uygulanmaktadır. Yurt içinde ya da yurt dışında seyahat ederken; otobüs, uçak ya da tren gibi toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Bu sigorta türü yolculuk yapmakta olduğunuz sırada başınıza gelme ihtimali olan; 


●    Kazalar, 
●    Bavulunuzun kayıp olması ya da bulunamaması, 
●    Hastalık ya da sağlıkla ilgili durumları gibi çeşitli olayları kapsamaktadır. 


Bu sigorta çeşidi; bagajınızın kaybolması, yolculuğunuzu gerçekleştireceğinizin seferin iptal olması gibi durumlarda uğrayacağınız maddi boyuttaki durumları da kapsamaktadır. Yolculuk esnasında bir rahatsızlık yaşarsanız hastane masraflarınız da sigorta şirketi tarafından ödenecektir. 


Yukarıda da belirttiğimiz gibi seyahat sağlık sigortasının kapsadığı şartlar sigorta firmalarına göre farklılık göstermektedir. Sigortanızı yaptırma aşamasına geldiğinizde farklı firmaların sunduğu avantajları inceleyerek kararınızı kolaylıkla verebilirsiniz. Sigortanızın teminatları da seçeceğiniz tür ile belirlenecektir. Seyahat sağlık sigortasının farklı çeşitlerini içeriğimizin devamında bulabilirsiniz. 


Seyahat Sigortası Türleri Nelerdir? 


Bu sigorta çeşidi yurt içi ve yurt dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yurt dışı seyahat sigortası vize sigortası olarak da bilinmektedir. Aslında bir nevi olarak yurt dışına çıkacak kişiler için zorunludur diyebiliriz. Tabi bu durum vize şartlarına göre şekillenmektedir. Yurt içi seyahat sigortası ise Türkiye içerisinde yapacağınız seyahatler için geçerli olmaktadır. 


Yurt İçi Seyahat Sigortası


Türkiye sınırları içerisinde yapacağınız seyahatlerde kendinizi güvence altına alabilmenize zemin hazırlayan yurt içi seyahat sigortaları, iş gezileri ve yapacağınız tatiller için geçerli olmakta. Sigorta süresi anlaşacağınız şirkete göre değişiyor, fakat ortalama olarak 30 günlük bir müddeti bulunuyor.

Bu sigorta türü içerisinde yer alan durumlar şu şekilde listelenebilir; 
●    Kaza sonucu tedavi masrafları, 
●    Cenaze nakli,
●    Tıbbi nakil,
●    Bagaj kaybı,
●    Beklenmeyen durumlar nedeniyle erken dönüş seyahati,
●    Ani rahatsızlıklara karşın tıbbi tedavi, hastane masrafları,
●    Sigortalı kişinin tedavi edileceği hastaneye naklinin gerçekleştirilmesi,
●    Aynı şekilde taburcu olduktan sonra ikamet ettiği adrese gerçekleştirilecek nakli,
●    Sigortalı kişinin vefatı durumunda sigorta şirketi cenazenin talep edilen yere olan naklini gerçekleştirir ve tüm masrafları karşılar, 
●    İlaç getirilmesi veya gönderilmesi gibi giderler de sigorta şirketine aittir. 
●    Seyahatin beklenmedik bir nedenden dolayı iptali ile meydana gelen masraflar,
●    Pasaport veya bilet kaybının maddi zararlarının giderilmesi. 


Her sigorta şirketinin uyguladığı sigorta içerikleri aynı olmasa da yurt içerisinde gerçekleştireceğiniz seyahatleriniz sırasında uygulanacak paket genellikle bu durumları içeriyor. Sigorta kapsamında yer alan istisnai durumları incelemeniz de büyük bir önem taşıyor.


Yurt Dışı Seyahat Sigortası


Yurt dışı seyahat sigortası, sadece yolculuklar için değil, konaklayacağınız ülke içerisinde de güvende hissedebileceğiniz bir sigorta çeşididir. Yurt dışı seyahat sağlık sigortası olarak da bilinen bu sigorta çeşidi ile tatiliniz esnasında karşılaşacağınız tüm risklerden kolaylıkla korunabilirsiniz. Bunun yanı sıra beklenmedik bir durum nedeniyle seyahatinizi iptal etmeniz gerekirse mağduriyetiniz giderilmektedir. 


Yurt dışı seyahat sigortası bagajların kaybolmasını da kapsamaktadır. Valizlerinize ve içerisindeki eşyalarınıza herhangi bir zarar gelmesi durumunda maddi zararınız sigorta şirketiniz tarafından karşılanacaktır. Bu sigorta türü Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkeler tarafından vize başvurularıyla birlikte zorunlu olarak talep edilmektedir. Kapsadığı bazı durumlar ise şöyle sıralanabilir; 


●    Seyahatin iptali,
●    Yaralanma veya hastalık nedeniyle tedavi, 
●    Bagajın sigortalı kişiye ulaştırılması,
●    Beklenmeyen durumlar nedeniyle erken dönüş seyahati,
●    Bagajın zarar görmesi, çalınması gibi istenmeyen durumlar, 
●    Gecikmeli bagaj,
●    Overbooking nedeniyle gecikme yaşanması, 
●    Pasaport kaybı nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi. 


Seyahat Sigortası Avantajları 


Seyahat sigortası avantajları şu şekilde listelenebilir; 
●    Seyahat sigortası ile birlikte hem sağlığınız hem de eşyalarınızı güvence altına alarak maddi manevi tüm hasarlardan kolaylıkla korunabiliyorsunuz. 
●    Sağlığınız için göreceğiniz tüm tedavi masrafları sigorta kapsamı içerisinde yer alıyor. 
●    Seyahatiniz esnasında yanınıza alacağınız valizler ve eşyalarınız sigorta şirketi tarafından garanti altına alınmaktadır. 
●    Kayıp veya hırsızlık gibi durumlarda da mağduriyetinizin giderilmesi amaçlanır, maddi kaybınız şirket tarafından temin edilir. 
●    Uçağınızı kaçırmanız durumunda da bilet paranız iade edilir veyahut seçeceğiniz bir ileri tarihli bilet sizin için temin edilebilir. 
●    Beklenmedik bir durum nedeniyle seyahat sürenizi kısaltmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer sigortanız varsa bunun için de endişelenmenize gerek yok. Şirketin hizmetleri kapsamında yer alıyorsa, erken dönüşünüzü bildirdiğiniz takdirde zararınızın bedeli size geri ödenmektedir.  


Uzun süreli bir yolculuğa çıkan bireyin seyahat sigortası yaptırması, konforlu bir yolculuk geçirmesine olanak tanır. Uzun süreli yolculuklar genellikle kişilerde huzursuz bir his yaratsa da seyahat sigortası paketleri bu huzursuzluğu en minimum düzeye indirgeyebilir. Seyahat sigortası yaptırmak çok masraflı ve zor değildir, bireyler bütçelerine bağlı olarak Dijipol.com üzerinden sigorta paketi tercihi yapabilir. Dijipol.com güvencesi ile seyahat sağlık sigortası teklifi almak için hemen tıklayın.


Daha fazla bilgi için "Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar