Trafik Sigortası Kamu Malına Verilen Zararları Karşılar mı?

Trafik sigortası, kaza anında sürücünün kusuru olması şartıyla üçüncü kişilere verilen maddi ve bedeni zararları karşılamaktadır. Herkesin bildiği üzere trafik sigortasının en önemli şartı; 3.kişilere verilen zararlardır. 

 

Trafik poliçeniz sizin hasarınızı karşılamamaktadır. Trafik kazalarının yaşanması sonucunda kamu mallarına da zarar verilebiliyor. Yoldan çıkan araç ya da kontrolü kaybetmiş bir sürücü elektrik direğine, bariyerlere çarpabiliyor. Peki Trafik Sigortası kamu malına verilen zararları karşılar mı? Bu sorunun cevabı yazımızın devamında.

 

Trafik Sigortası kamu malına verilen zararları karşılamaktadır. Fakat buradaki en önemli nokta oluşan maddi zarar sadece sigortada belirtilen limitler ve teminatlar dahilinde karşılanmaktadır. Kapsamda olan alanlar; elektrik direği, refüj, lamba, trafik işareti vb.dir.

 

Araç kazalarından dolayı oluşabilecek toprak, iç sular, yer altı suları, havanın kirlenmesi gibi durumları ise trafik sigortası karşılamamaktadır. Yani çevre ve doğanın bütünlüğüne verilen hiçbir zaman sigorta kapsamında değildir. Büyük maddi zararlar altına girmemek için trafikte oldukça dikkatli olmalı, kaza riskini olabildiğince azaltmalıyız.

 

Trafik Sigortasının Kapsamadığı Haller Nelerdir?

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi trafik sigortası her hasarı karşılamamaktadır. Trafik Sigortası Genel Şartları’nda belirtilen limitler dahilinde sınırlıdır. Tazminat ödenmeyen halleri aşağıda bulabilirsiniz.

 

1. Araç park halindeyken oluşabilecek hasarlar trafik sigortasından karşılanmamaktadır.


2. Kaza sonucunda oluşabilecek taşıma zararları karşılanmamaktadır.


3. Trafik Sigortası sadece üçüncü kişilere verilen fiziki ve maddi zararları karşılar. Sonrasında açılabilecek tazminat taleplerini kapsama almaz.


4. Eğer kaza yapan iki araç tek kişiye aitse bu durumda üçüncü bir kişi olmadığı için trafik sigortası kapsamında değildir.


5. B sınıfı ehliyet gerektiren moped motorlu bisikletlerin kaza yaşaması sonucunda oluşabilecek zararları karşılamaz.


6. Tamir veya bakım için bırakılan bir aracın yaşayacağı kaza trafik sigortasından karşılanmaz çünkü; bu zararları iş yeri sahibinin ödemesi gerekmektedir.


7. Araç eğer terör eyleminde kullanıldıysa ve bu şekilde hasar aldıysa trafik sigortasının kapsamına girmez. 

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar