Trafik Sigortası Nasıl Yenilenir?

Zorunlu Trafik Sigortaları birçok sigorta türünde olduğu gibi 1 yıl süreli yapılmaktadır. Süresi biten Trafik Sigortalarının yenilenmesi gerekmektedir çünkü; zorunlu bir sigortadır ve poliçe sahibi değilseniz bunun cezası bulunmaktadır.

 

Trafik Sigortanızı yenilemek ya da ilk defa yaptırmak istiyorsanız Dijipol.com ile 30’un üzerinde sigorta şirketinden anında teklif alabilir, karşılaştırabilir ve 2 dakika içerisinde satın alabilirsiniz.

Zorunlu Trafik Sigortanızın yenilenmemesi durumunda geçen her ay için %5 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır. Bununla beraber yaptırmadığınız zamanlar için indirim basamağınız yükselmez ve geçmişte kazanmış olduğunuz indirimlerde kaybolur. %5 gecikme zammı sistemlerde işlenir ve Trafik Sigortası poliçesine eklenmektedir.

Gecikme zammının yanında eğer trafik ekipleri tarafından sigortanızın olmadığı belirlenirse aracınız çekilmekte ve ekiplerce ceza yazılmaktadır. Trafik Sigortanızın yenilenmelerinizi takip etmeniz sizin için büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

Trafik Sigortasındaki Basamak İndirimleri Nasıl Belirlenir?

 

Trafik Sigortası basamak indirimleri tamamen sürücüye bağlı işlemlerdir. Sürücünün risk derecesine indirim veya zam uygulanmaktadır. İndirimlerin ve zamların belirlenmesi için sürücünün geçmiş dönemdeki performansı dikkat alınmaktadır. Aşağıda basamaklara göre indirim ve zam oranlarını inceleyebilirsiniz.


1. Basamak: 3 yıl üst üste kaza yapanlara %150 zam uygulanır.


2. Basamak: Sigortanın 2.yılında hasar oluştuysa %100 zam uygulanır.


3. Basamak: Sigortanın ilk yılı hasar oluştuysa %50 zam uygulanır.


4. Basamak: İlk kez trafikte yer alacak sürücüler için geçerlidir.


5. Basamak: Sigortanın ilk yılı hasarsız tamamlanırsa %15 indirim uygulanır.


6. Basamak: Sigortanın 2.yılında da hasarsızlık sürüyorsa %30 indirim uygulanmaktadır.


7. Basamak: Sigortanın 3.yılında da hasarsızlık sürüyorsa %45 indirim uygulanmaktadır.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar