Trafiğe Yeni Çıkacaklara Tavsiyeler

Ehliyetinizi aldınız ve artık yollara çıkmanın zamanı. Şimdi bağımsızlığın ve özgürlüğün tadını çıkarmanın zamanı ama; dikkatli, temkinli olmak koşuluyla. Çünkü sürücü olarak sizin yaptığınız her hata sadece sizi değil trafikte olan herkesi etkilemektedir. Bu yüzden bazı noktalara dikkat edilmeli sizin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmamalısınız.


Peki trafikte nelere dikkat edilmeli? Bu yazımızda size bazı önemli noktaları anlatacağız.

 

1. Trafik Kurallarına Uyun; Ehliyet sınavının iki aşamasını da başarıyla geçebilmek için trafik kurallarını biliyor olmanız gereklidir. Aracınızı kullanırken de bu kurallara uymanız ve ona göre trafikte hareket etmeniz lazımdır.

 

2. Hız Yapmayın; Ölümle sonuçlanan kazaların büyük bir çoğunluğu hızlı araba kullanmak sonucunda oluyor. Hız ne kadar yüksekse direksiyon hakimiyetiniz o doğrultuda azalacaktır. Şehir içinde belirlenen hız limitlerini aşmayın.

 

3. Arabanıza Bakın; Aracınızdaki arızaları kontrol etmeniz ve yaptırmanız kazaları önler. Yağ değiştirmeyi, motor ayarlarını, lastik basıncı kontrolünü, lastik rotasyonunu ve fren hidrolik yağı ile soğutma sıvısını takip etmelisiniz.

 

4. Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır; Aracınıza biner binmez yapacağınız ilk şey emniyet kemerinizi takmak olmalıdır. Ölümle sonuçlanan kazaların %56’sında sürücülerin emniyet kemeri takmadığı gözlemlenmiştir.

 

5. Dikkatiniz Yolda Olsun; Araç kullanırken gözünüzü yoldan ayırmamalısınız. Telefonla ya da yanınızda oturan yolcularla muhabbet etmemelisiniz. Dikkatli olursanız yaşanabilecek kazaları da bu sayede önleyebilirsiniz.

 

6. Aynalarınızı Ayarlayın; Aynalar yolu görmeniz için yapılmıştır. Ayna olmayan bir arabayı kazasız kullanmanız mümkün değildir. Aracınıza bindiğinizde aynaları kendinize göre ayarlamayı ihmal etmeyin.

 

7. Takip Mesafesini Unutmayın; Arkadan çarpılan kazaların sebebi takip mesafesinin atlanmasıdır.


8. Her Zaman Tedbirli Olun; Aracınızda daima bulundurulması gereken belgeler olmalıdır. Ayrıca ilk yardım ve acil durum çantalarını da bagajınızda bulundurmayı ihmal etmeyin.

 

9. Hava Şartlarına Dikkat Edin; Yağmur, rüzgar ve kar araç kullanmayı daha da zorlaştırmaktadır.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz.

Paylaş

Öne Çıkanlar