Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Diş Tedavisi

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Diş Tedavisi


Sağlığımızı güvence altına almak için kapsamlı bir sigorta poliçesi yaptırmanın önemi tartışılmaz. Tüm anlaşmalı hastanelerde sıra beklemeden ve çok düşük ücretler ödeyerek tedavi olabilmek için çoğumuz özel sağlık sigortası yaptırmaktayız. En yüksek ücrete sahip tedavilerin başında ise diş tedavisi gelmektedir.


Sıklıkla başımızı ağrıtan ve hayat kalitemizde düşüşe yol açan sağlık sıkıntılarının başında diş sorunları gelmektedir. Son derece ağrılı bir sağlık sorunu olmakla beraber gerek estetik gerek sağlık açısından dişlerimiz ve ağız sağlığımız ile ilgili bir sorunda hemen doktora gidilmelidir. Diş ve ağız ile ilgili sağlık sorunlarının tedavileri ise son derece yüksek meblağlara çıkabilmektedir. Hızla müdahale edilmesi gereken bir sağlık sorunu olduğu için ise çoğu zaman bu yüksek meblağları hasta ödemek zorunda kalır. Bazı hastalar ise bu tedavi ücretlerinden çekinerek ihtiyacı olan tedaviyi yaptırmaz ve ileride daha da büyük sağlık sorunlarına davetiye çıkarır. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası ile diş tedavileri kapsam dahiline aldırılabilir mi?

 
Diş Tedavisi Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında mıdır?

 
Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde SGK ile anlaşmalı ve birçok özel hastanede tedavi olabilirsiniz. Poliçeniz özelinde tedavi masraflarınızın fark ücretini ödeme kapsamına alan tamamlayıcı sağlık sigortasının ayakta ve yatarak tedavi teminatı bulunmaktadır. Bu iki ana teminat dışında da farklı sağlık hizmetleri de tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına dahil edilebilmektedir. Sigortanız poliçesine vereceğiniz ek talimat sayesinde diş tedavilerinizi de ek prim ödemeden sağlık sigortanız kapsamına alabilmektesiniz. Sigorta poliçenize ekleteceğiniz diş paketi ek teminatı ile anlaşmalı hastanelerde ek prim ödemeden tedavi olabilirsiniz.


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Diş Paketi Bulunan Sigorta Şirketleri

Talimat vereceğiniz ek teminat ile sağlık sigortanıza eklenecek olan diş paketi çoğu sigorta firmasında bulunmaktadır. Fakat unutulmaması gerekir ki her sigorta şirketinin diş paketi kendi içinde farklı kapsama sahip olmakta ve kapsadığı tedaviler değişiklik göstermektedir. Kapsam dahilinde bulunan standart tedaviler genellikle diş hekimi muayenesi, diş röntgeni, diş taşı temizliği gibi sıklıkla kullanılan tedaviler olmaktadır. Bu paketlerde kanal tedavisinden diş çekimine kadar birçok tedavi kapsama alınabilmektedir. Standart bir kapsam paketi bulunmadığı için tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınız sigorta şirketiyle diş paketi kapsamını detaylı bir şekilde konuşmalısınız.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamında Diş Paketi Neleri Kapsamaz?

Tamamlayıcı sağlık sigortası diş paketi acil durumları da kapsamaktadır. Dişlerinizde bir kaza vb. sonucu yaşanan sağlık sorunları kapsam dahiline girerken, acil durumlar dışında yapılan çene ve diş ameliyatları çoğu zaman kapsam dışı kalmaktadır. Bununla beraber estetik sebeplerle yaptırılmak istenen tüm diş ve ağız tedavileri yine kapsam dışında tutulmaktadır. SGK kapsamında bulunmayan tüm ağız ve diş müdahaleleri tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına da alınmamaktadır.

Dijipol.com olarak sizlerin tüm ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda 7/24 uzman desteği sağlıyoruz. 30’u aşkın sigorta şirketini tek bir çatı altında toplayarak ihtiyacınız olan tedavi paketlerini bize iletmeniz halinde size en uygun poliçeyi anında karşılaştırma imkanı ile sunuyoruz.

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

Paylaş

Öne Çıkanlar