Seyahat Sağlık Sigortası İptal Edilir mi?


Seyahat Sağlık Sigortası iptal edilir mi? Seyahat Sağlık Sigortası nasıl iptal edilir? Soruları sıkça araştırılan ve cevabı aranan sorulardır. Öncelikle Seyahat Sağlık Sigortasının ne anlama geldiğine bakalım.

 

Seyahat Sağlık Sigortası, yurt içinde ve yurt dışındaki seyahatleriniz için yaptırabileceğiniz sağlık sigortasıdır. Seyahatiniz sırasında yaşayabileceğiniz hastalık, kaza ve valiz kaybı gibi durumları teminat altına almaktadır. Seyahat Sağlık Sigortasının diğer adları ise ‘’Schengen Vizesi’’ ve ‘’Vize Sigortası’’dır. Çünkü; yurt içi seyahatlerinde zorunlu olmayan bu sigorta yurt dışına çıkabilmek için zorunlu tutulmuştur. Seyahat sağlık sigortası en az bir hafta en fazla ise 1 yıl olarak yaptırılabilmektedir. 

 

Neden Seyahat Sağlık Sigortası?

 

Seyahatlerinizde yaşanabilecek olası kaza, hastalık, bagaj kaybı gibi risklere karşı sizi güvence altına alır. Ayrıca yolculuk iptali, uçuşun geç saate ertelenmesi gibi olumsuzluklarda sigorta kapsamına dahildir.

 

Seyahat Sağlık Sigortası İptal Edilir mi?

 

Seyahatleriniz iptal olduysa Seyahat Sağlık Sigortanızı iptal edebilirsiniz. İptal işleminin ön koşulu poliçe başlangıç tarihinden 24 saat önce sigorta şirketine bildiri yapılmasıdır. Başlangıcına 24 saatten az kalan poliçelerin iptal işlemleri gerçekleştirilememektedir.

 

Seyahat Sağlık Sigortasının Kapsamadığı Durumlar Nelerdir?

 

1. Doğal afetler,


2. Reçete dışında kullanılan ilaçlar,


3. Uyuşturucu gibi zararlı maddelerin kullanımı sonucunda oluşabilecek sağlık sorunları,


4. Savaş, terör ve ayaklanma,


5. Doğuştan gelen rahatsızlıklar,


6. Sigortalının poliçesi başlamadan önce yaşadığı hastalıklar,


7. Salgın hastalıklar,


8. Psikolojik rahatsızlıklar.

 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Seyahat Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar