SEGEM Nedir? SEGEM Belgesi Nasıl Alınır?

Sigortacılık Eğitim Merkezi’nin kısaltmasına ‘’SEGEM’’ denilmektedir. SEGEM aynı zamanda sigorta sektöründe mesleki eğitim alındığını ve yeterlilik sınavlarının kazanıldığını gösteren bir belgedir. Bu belge; Sigortacılık Eğitim Merkezi tarafından adayların belirtilen eğitimlerini alıp, yeterlilik sınavlarını geçmeleri sonucunda verilmektedir. Belgenin sigorta acenteleri, sigorta eksperleri, aktüerler, sigorta ve reasürans brokerleri için alınması şarttır.

 

SEGEM’in asıl amacı; sigortacılığın gelişimini seviye olarak yükseltmek ve sektörde eğitimi ön planda tutmaktır.

 

SEGEM Belgesi Nedir?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi sigorta acenteleri, sigorta eksperleri, aktüerler, sigorta ve reasürans brokerleri için zorunlu tutulan bu belgeye sahip olmayan kişilerin kendi alanlarında çalışması yasal olarak mümkün değildir.

 

SEGEM Belgesi Nasıl Alınır?


SEGEM belgesini alabilmek için öncelikle Sigortacılık Eğitim Merkezi tarafından yapılan sınavların tarihlerini ve kurslarını takip etmeniz gerekmektedir. Eğer sınavlarınızdan başarıyla geçerseniz SEGEM belgesine sahip olabilirsiniz.

 

SEGEM Belgesi Almanın Şartları Nelerdir?


Eğer bir sigorta şirketinde teknik personel olmak istiyorsanız SEGEM sınavına girebilmeniz için tek şart lise mezunu olmanızdır. Eğitim ve sınavlardan başarıyla geçerseniz 1,5 yıl çalışma süresini doldurup üniversitenizi 4 yıllığa tamamlarsanız kendiniz için sigorta acentesi açabilirsiniz.

 

SEGEM Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?


SEGEM belgesi alabilmeniz için https://www.segem.org.tr/ internet sitesinden aşağıdaki adımları izleyin.


1. SEGEM sayfasına üye olun.


2. Üyelik formunu doğru şekilde doldurun.


3. ullanıcı girişi yapın ve başvuru linkine tıklayarak başvuru formunu doldurun.


4. Diğer gerekli işlemleri yaptığınızda sınav başvurunuz alınmış olacaktır.


Sınav tarihlerini takip etmek ve detaylı bilgi almak için https://www.segem.org.tr/ adresini ziyaret edin!

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilir, fırsatlardan faydalanabilirsiniz. 

 

Paylaş

Öne Çıkanlar