Konut ve Eşya Sigortası Nedir?

Konut Sigortası yaptırırken muhakkak Eşya Sigortasını duymuşsunuzdur. Eşya sigortası ile konut sigortasının arasındaki farkları neden bu iki sigorta türünün beraber kullanıldığını aşağıdaki yazımızda sizin için anlatıyoruz… Öncelikle iki sigortanın da ne anlama geldiğini inceleyelim,

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası, oluşabilecek doğal afetler sonucunda evin göreceği zararları, yangın, su basması, yıkılma ve hırsızlık gibi olumsuz durumlar sonucunda doğan maddi hasarları teminat altına alan bir sigorta türüdür. Konut sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. İsteğe bağlı yapılmakta ve her yıl yenilenmektedir.

Eşya Sigortası Nedir?

Eşya sigortası, risklere karşı konutun içerisindeki eşyaları teminat altına alan sigorta türüdür. Eşya sigortasının teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca eşya sigortası konut sigortasıyla beraber yaptırılabileceği gibi ayrıca da yaptırılabilmektedir.

Eşya Sigortası ve Konut Sigortasının Arasındaki Farklar Nedir?

Konut sigortasında ev boş olarak güvence altına alınmaktadır. Eşya sigortası, konut sigortasına ek teminatlar dahilinde eklenmektedir.
Eşya sigortasında ise risk sonucu oluşabilecek zararları sadece eşya bakımından kapsama alır. Binadaki hasarlar sigortaya dahil değildir.

Konut sigortasında eş ya sigortasının kapsandığı veya kapsanmadığı seçenekler mevcuttur. Aşağıda bu seçeneklerin açıklamalarını görebilirsiniz.

Dar Kapsamlı Konut Yangın Sigortası

Bu konut sigortası çeşidi; sadece binayı olası bir yangın, infilak, yıldırım veya infilak sonucu meydana gelen olumsuzlukları teminat altına alır.

Dar Kapsamlı Eşya Yangın Sigortası

Meskende mevcut olan eşyaları; yangın, infilak, yıldırım veya bunlar sonucunda meydana gelen olumsuzluklara karşı teminat altına alır.

Dar Kapsamlı Bina ve Eşya Yangın Sigortası

Bina ve eşyaları; yangın, infilak, yıldırım veya bunlar sonucunda meydana gelen olumsuzluklara karşı teminat altına alır.

Standart Kapsamlı Konut Sigortası (Bina)

Sadece binayı; yangın, infilak, yıldırım, yangın veya infilak sonucu oluşan duman-buhar, deprem-yanardağ, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu ve kar ağırlığı nedeniyle oluşabilecek zararları teminat altına alır.

Standart Kapsamlı Konut Sigortası (Eşya)

Sadece konut içerisindeki eşyaları; yangın, infilak, yıldırım, yangın veya infilak sonucu oluşan duman-buhar, deprem-yanardağ, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu ve kar ağırlığı nedeniyle oluşabilecek zararları teminat altına alır.

Standart Kapsamlı Konut Sigortası (Bina ve Eşya)

Sigortalı olan bina ve eşyaları; yangın, infilak, yıldırım, yangın veya infilak sonucu oluşan duman-buhar, deprem-yanardağ, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu ve kar ağırlığı nedeniyle oluşabilecek zararları teminat altına alır.

Geniş Kapsamlı Konut Sigortası (Bina)

Konut için; yangın, infilak, yıldırım, yangın veya infilak sonucu oluşan duman-buhar, deprem-yanardağ, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu ve kar ağırlığı, grev, terör, kara-deniz-hava taşıtlarının çarpması, enkaz kaldırma ve izolasyon eksikliği nedeniyle oluşabilecek zararları teminat altına alır.

Geniş Kapsamlı Konut Sigortası (Eşya)

Sadece eşyada; yangın, infilak, yıldırım, yangın veya infilak sonucu oluşan duman-buhar, deprem-yanardağ, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu ve kar ağırlığı, grev, terör, kara-deniz-hava taşıtlarının çarpması, enkaz kaldırma ve izolasyon eksikliği nedeniyle oluşabilecek zararları teminat altına alır.

Geniş Kapsamlı Konut Sigortası (Bina ve Eşya)

Hem bina hem de konut için; yangın, infilak, yıldırım, yangın veya infilak sonucu oluşan duman-buhar, deprem-yanardağ, sel, su baskını, yer kayması, fırtına, dolu ve kar ağırlığı, grev, terör, kara-deniz-hava taşıtlarının çarpması, enkaz kaldırma ve izolasyon eksikliği nedeniyle oluşabilecek zararları teminat altına alır.

Neden Eşya ve Konut Sigortası Yaptırmalısınız?

1. Oluşabilecek zararları maddi anlamda güvence altına alırsınız.


2. Eşya sigortası yaptırabilmeniz için ev sahibi olmanıza gerek yoktur.


3. Ev sahipleri kiraya verdiği evlerini eşyalar dışında güvence altına almak isterlerse sadece konut sigortası yaptırabilirler. 

 

Siz de evinizi güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Konut Sigortanızı" veya "DASK Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi için "Konut Sigortası Asistans Hizmetleri Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar