Kış Aylarında Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Kış ayları soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların en fazla yaşandığı dönem olarak bilinir. Soğuyan havalarla beraber düşen vücut direnci bazı hastalıklara davetiye çıkartır. Özellikle soğuk kış aylarında bağışıklığımızı güçlü tutmak, metabolizmanın sorunsuz çalışmasını sağlamak oldukça önemlidir. Gün içerisinde birkaç basit adımla bağışıklığınızı güçlü tutabilir, sorunsuz bir kış mevsimi geçirebilirsiniz.

 

Soğuk Algınlığının En Büyük Düşmanı: C Vitamini


Toplumumuzda ne yazık ki yanlış bilinen bir bilgi; soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalandıktan sonra C vitamini alınmasıdır. Aslında C vitaminini hastalığı beklemeden tüketmek, üst solunum yollarında koruma kalkanı görevi görmektedir. Birçok meyve ve sebzede bulunan C vitaminini; portakal, greyfurt, limon ve mandalina gibi besinlerden alabilirsiniz.

 

Doğal Savaşçı: Zencefil


Hastalıklarla savaşan zencefil öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara karşı koruyucu özellik içerir. Bitki ve meyve çaylarınızın içerisine zencefil ekleyebilir ya da hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

 

Doğal Antibiyotik Denilince Aklımıza İlk Gelen: Sarımsak


Sarımsak, soğuk kış günlerinde bağışıklığı güçlendiren en güçlü besinler arasında yer alıyor. Ayrıca tansiyon düzenleme ve damar sağlığını koruma konusunda da oldukça başarılı olan sarımsağı yemeklerinize ekleyebilir, salata ve mezelerde kullanabilirsiniz.

 

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Badem


C vitamininin bağışıklık konusundaki etkilerinden yukarıda bahsetmiştik. C vitamini kadar etkili bir diğer vitamin ise E vitaminidir. Her sabah kahvaltılarınızda tüketebileceğiniz badem ile E vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu sizin hem gün içerisinde enerjik kalmanızı hem de hastalıklardan korunmanızı sağlayacaktır. Ayrıca ev yapımı yoğurtun içerisinde de tüketebileceğiniz badem, besleyici bir ara öğün olacaktır.

 

Yeşilin Gücü: Ispanak, Lahana, Pırasa


Mevsimine göre sebze ve meyve tüketmek oldukça önemlidir. Özellikle yeşil sebzeler Demir ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Ispanak, lahana ve pırasayı kış aylarında fazlaca tüketebilirsiniz. İster yemeklerinizi yeşil sebzelerle şenlendirebilir ister eğlenceli smoothieler hazırlayabilirsiniz. Bu sebzeleri tüketirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise iyice yıkamaktır.

 

İçinizi Isıtacak: Yeşil Çay


Kış aylarında hem içinizi ısıtmak hem de bağışıklığınızı güçlendirmek ister misiniz? Yeşil çayı her gün bir bardak tüketebilir ve günlük kafein alımınızı dengeleyebilirsiniz. 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

Paylaş

Öne Çıkanlar