Kasko Sigortası Poliçesinde Yanlış ve Eksik Bilgi Vermek


Kasko Sigortası için şirketlerden sigorta teklifi alırken sürücülerin vermiş olduğu bilgiler baz alınarak poliçe oluşturulmaktadır. Her araç için çıkan sigorta bedelleri de bu doğrultuda farklılık göstermektedir.

 

Verilen her yanlış bilgi hasar sonrası sürecinizi olumsuz olarak etkileyecektir. Bu yüzden bilgilerin %100 doğru olduğundan emin olmalı ve poliçenizdeki bilgileri kontrol etmelisiniz.

 

Kasko Sigortasında Yanlış veya Eksik Bilgi Verildiğinde Sonuç Ne Olur?

 

Kasko sigortası yaptırırken bazı sürücüler bilerek veya bilmeyerek yanlış bilgiler verebiliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi verilen her yanlış gibi olası bir hasar ve kaza durumunda sizi olumsuz etkileyecek farklı işlemlere sebep olacaktır. Bu sebeple her zaman bilgilerin doğruluğundan emin olmalı ve poliçenizi dikkatlice incelemelisiniz.

 

Bilerek yanlış beyan vermenin en yaygın şekli araçta alarm olması durumudur. Aracında hırsızlığa karşı alarm olmayan kişiler, varmış gibi gösterip alarm indiriminden yararlanmaya çalışmaktadır. Fakat hasardan sonra sigorta şirketinin görevlileri tarafından araçta alarm olup olmaması rahatlıkla tespit edilebilir. Ya da ruhsat sahibi, uzun süredir araç kullanan ve hasarı olmayan kişiler üzerinden poliçesini yaptırabilir. Bu tarz durumlarda hasarınız sigorta şirketleri tarafından karşılanmaz ve sigorta poliçeniz bile iptal edilebilir.

 

Hasar süreçlerinizin doğru yönetilebilmesi için sigorta poliçenizi nereden yaptırdığınız büyük önem taşımaktadır. Dijipol.com üzerinden satın alacağınız kasko sigortasında hem en uygun teklifi alabilir hem de 24 farklı sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştırabilirsiniz. Tüm önerileriniz ve telefon üzerinden teklif alabilmeniz için bizi 0850 433 0850 numaralı hattan arayabilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Zorunlu Trafik ve Kasko Sigortası Poliçelerinin Orijinalleri mi Araçta Bulunmalı?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar