KASKO Değer Listesi İle Alakalı Bilmeniz Gerekenler

Kasko Değer Listesi Nedir? 

 

Aracımızı güvence altına almak ve bir kaza anında maddi hasarımızı minimuma indirmek için yaptırdığımız sigortaya kasko sigortası denilmektedir. Kasko yaptırırken çıkan prim ödeme tutarını belirleyen en önemli faktör ise ‘’Kasko Değer Listesi’’dir. 

 

Araç kasko değeri, sadece kasko bedelini öğrenmekte işe yarayan bir bilgi değildir. Aynı zamanda motorlu taşıtlar vergisi de bu değer göz önüne alınarak oluşturulur. 
Motorlu kara taşıtlarında, kasko değer listesi belirlenirken genel olarak aracın markası, modeli, motor hacmi ve üretim yılı baz alınır. Sigorta şirketleri tarafından kasko değer listesine uyma zorunluluğu yoktur fakat bu liste kılavuz görevi görür. Dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri de araç eğer 15 yaşından büyükse listede olmayabilir çünkü; liste 15 yaşından küçük olan motorlu araçları kapsamaktadır. Eğer araç, model yılı olarak eskiyse, sigortalı ile sigorta şirketi durum tespiti yaparak değeri belirler. 

 

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (TSB) tarafından belirlenmektedir. Değer belirlenirken aracın markası, modeli ve üretim yılı esasa alınırken otomotiv firmalarının ikinci el araç satan bayileri ve araç satışı yapılan internet siteleri göz önünde bulundurulur. 

 

Kasko Değer Listesi ile Satış Fiyatı Aynı mı?

 

Değer listesinde yer alan fiyatlar piyasanın üzerinde çıkabilir. Bunun sebebi ise hesaplama yapılırken kazası olmayan, km’si yüksek olmayan araçların baz alınmasındır. Bu yüzden kasko değer listesi ile satış fiyatını aynı bedel olarak düşünmemek gereklidir.

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online kasko hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilirsiniz. 

 

 

Paylaş

Öne Çıkanlar