İkame Araç Hizmeti Hakkında Detaylar Neler?

İkame araç, kasko sigortası olan araçların hasar görmesi durumunda poliçede belirtilen servis süresi aşılırsa sigorta şirketi tarafından, sigortalıya kendi aracı muadilinde belirli süreli temin edilen araçlardır.

 

Sigorta şirketinin ikame araç temin etmesi için bazı şartları mevcuttur. Bu yazımızda bu şartların neler olduğu, hangi durumlarda ikame araç hizmetinin verildiğini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

 

İkame Araç Şartları Nelerdir?

 

Hasar süreçlerinde müşteriyi mağdur etmemek için sigorta şirketleri, kasko sigortası kapsamına bazı teminatları eklemektedir. Bu teminatlardan biri de ikame araçtır. İkame araç hizmetinden yararlanabilmek için ek prim ödemesinin yapılmış olması ve bazı şartların oluşmuş olması gereklidir.

 

Bu şartlar;
1. Teminat kapsamında bir hasar yaşanması,
2. Aracın kullanılamayacak durumda olması,
3. Aracın serviste kaldığı sürenin uzun olmasıdır.

 

Hangi durumlarda ikame araç temin edilmez;


İkame araç sadece kaza sonucu oluşabilecek servis sürelerinde verilmektedir. Bunun dışında aşağıdaki durumlarda hizmetten yararlanılamaz;


1. Eğer kasko poliçesinde ikame araç teminatı yoksa veya eklenmemişse,
2. Kaza dışında gelişen servis gereksinimleri ve araç bakımı için gerekli olan sürelerde,
3. Kaza olmadan aracın kullanılamayacak duruma gelmesi gibi durumlar.

 

Asistan hizmetleri ve yol yardımı gibi avantajlar tamamen sürücülerin konforu düşünülerek oluşturulmuştur. Bu sebeple sigorta şirketlerine göre farklılıklar gösterebilir. Trafikte yaşayabileceğiniz kaza ve hasarlar için Dijipol.com üzerinden istediğiniz anda kasko sigortası yaptırabilir 30’dan fazla farklı sigorta şirketinin tekliflerini anında karşılaştırabilirsiniz. Kasko sigortası yaptırmadan yola çıkmayın. 

 

Paylaş

Öne Çıkanlar