Hasar Kaydı Nedir?


Kendi aracınızla bir kazaya karıştıysanız ya da ikinci el bir araç alacaksanız sıklıkla hasar kaydı ve ağır hasarlı araç terimlerini duyarsınız. Peki bu terimler ne anlama geliyor neden önemli bir yere sahip bu yazımızda anlatacağız.


Hasar Kaydı Nedir?


Kaza sonrasında araçta oluşabilecek zararlar, hasar olarak araca işlenmektedir. Aracın tamiri gerçekleşmiş, eski görünümüne dönmüş olsa bile küçük büyük her hasar, hasar kaydı içerisinde değerlendirilir.


Ağır Hasar Kayıtlı Araç Nedir?


Kaza sonucunda aracın büyük bir kısmının hasara uğraması ve tamir masraflarının aracın değerine yaklaşmasına ise ağır hasar kaydı denilmektedir.


Aracın Hasar Durumu Nasıl Belirlenir?


Kaza sonrasında hasarın hangi seviyede olduğunun anlaşılması için kasko sigortanızı yaptırdığınız şirket ile iletişime geçmelisiniz. Ayrıca sizden istenecek alkol raporu, ehliyet fotokopisi, kasko poliçesi, ruhsat fotokopisi, kaza raporu ve aracın hasarlı fotoğraflarını iletmelisiniz. Bu süreçten sonra ekspertiz gerekli incelemeyi yapar ve hasarın seviyesini belirler.


Hasar Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?


Araçların hasar kayıtlarını sorgulama işlemleri tramer üzerinden yapılabilmektedir. Tramer kaydı sayesinde aracın kaç kazaya karıştığı ve parça değişimlerine kadar pek çok bilgiye ulaşılmaktadır.


Arabanızın Olmazsa Olması ‘’Araç Sigortaları’’
Trafikte kötü sürprizlere hazır olmak sizi hem maddi hem de manevi açıdan oluşabilecek zararlara karşı koruyacaktır. Dijipol.com üzerinden araç sigortaları yani Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası yaptırarak aracınızın başına gelebilecek hemen hemen tüm zararları maddi güvence altına alabilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Hasar Kayıtlı Araç Alınır mı?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Kazasız Sürüşler!

 

Paylaş

Öne Çıkanlar