Hangi Evcil Hayvanlar için Sigorta Yaptırabilirsiniz?

Evcil hayvan sigortası, evcil hayvanınızın bir hastalık veya kaza geçirmesi durumunda anlaşmalı veterinerlerdeki tıbbi giderlerini kapsar. Evcil hayvan sigortası kapsamı, sigorta şirketlerine bağlı olmak ile birlikte evcil hayvan poliçesi satın alırken kapsamı kontrol etmeniz mutlaka önerilir. Evcil hayvanınız için tahlil, muayene, doz aşıları ve ameliyat masraflarını karşılayan bu sigorta teminatı ile en iyi dostunuzun geleceğini koruma altına alabilirsiniz.


Evcil hayvanınızın herhangi bir sağlık sorunu yaşaması durumunda oluşabilecek giderleri teminat altına alan bir uygulama olan evcil hayvan sigortasının belirli şartları ve kısıtlamaları bulunur. Peki, bu kısıtlamalar neler? Hangi evcil hayvanlar için sigorta yaptırılabilir? Evcil hayvan sigortaları neleri kapsar? Hepsini ve daha fazlasını bu yazımızda bulabilirsiniz.


Evcil Hayvan Sigortası Neleri Kapsar?


Evcil hayvan sigortasını üç kategoride incelemek mümkündür. Acil sağlık harcamaları, kayıp bildirimi ve sorumluluk bu üç kategori arasında yer alır.


●    Acil Sağlık Harcamaları; Örnek olarak evcil hayvanınızın başına gelebilecek bir trafik kazası sonucu oluşabilecek sağlık giderleri, acil sağlık harcamaları arasında bulunur. Aynı zamanda, düşme gibi kemik kırılmasına veya kas yırtılmasına sebep olan durumlar da acil sağlık harcamaları arasında yer alır.


●    Kayıp Bildirimi; Evcil hayvanınızın kaybolması durumunda bulunması durumundaki ödül, sigorta kapsamında yer alabilir.


●    Sorumluluk; Evcil hayvanınızın, diğer evcil hayvanlara veya insanlara zarar vermesi durumunda sigorta şirketi karşı tarafın zararlarını sigorta limitinize göre karşılayabilir.


Trafik kazası, yüksekten düşme, yabancı cisim yutulması, zehirlenme, yanık, böcek ısırığı, boğulma, şiddet görme veya göz hasarı sonucu oluşacak tedavi masrafları sigorta poliçesinde belirtilir. Belirtildiği gibi evcil hayvanınız yukarıdaki olayları ve durumları yaşadığında evcil hayvan sigortası geçerli olur.


Evcil Hayvan Sigortası Teminatları


6 ay ile 10 yıl arasına kadar temel aşıları gerçekleştirilmiş kedi ve köpekler için acil tedavi masraflarını karşılayan bir ürün olan evcil hayvan sigortası; 


●    Trafik kazası sonrası tedavi süreçlerini,
●    Enfeksiyon sonrası tedavi süreçlerini, 
●    Göz problemleri sonrası tedavi süreçlerini,
●    Düşmeye bağlı yaralanma ve kırıklar sonrası tedavi süreçlerini,
●    Yanma sonrası tedavi süreçlerini,
●    Elektrik çarpması sonrası tedavi süreçlerini,
●    Bilinmeyen cisimlerin yutulması veya batması sonucu oluşan zehirlenmeler sonrası tedavi süreçlerini,
●    Böcek ısırıkları sonrası tedavi süreçlerini,
●    Soğuk havalarda yaşanabilecek donma sonrası tedavi süreçlerini, 
●    Sıcak havalarda sıcak çarpması sonrası tedavi süreçlerini kapsar. 


Sigortalanacak evcil hayvanlar için üst sınır 8 yıl ile 10 yıl arasında değişir. Sigorta şirketlerinin sunduğu teminatlara göre değişkenlik gösteren üst sınır haricinde bir konu daha değişkenlik gösterir. Bazı sigorta şirketleri evcil hayvanlara sigorta poliçesi düzenlemek için mikroçipe sahip olmasını şart koşar.


Bulaşıcı hastalıklar, iç ve dış parazitler, savaş yaralanmaları ve ölüm gibi durumlar sigorta kapsamında yer almaz. Ayrıca evcil hayvanınızın sigorta yapılmadan önce geçirdiği bir rahatsızlığın tedavi masrafları da sigorta kapsamında yer almaz. Sigortalanmış evcil hayvanlar sadece sözleşmeli bir veteriner tarafından tedavi edilebilir. Evcil hayvanınızı sürekli götürdüğünüz bir veteriner var ise bu veterinerin hangi sigorta şirketi ile anlaşmalı olduğunu kontrol etmelisiniz. 


Evcil Hayvan Sigortası Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Evcil hayvan sigortası ile alakalı çeşitli mecralarda birçok bilgi yanlışı bulunmaktadır. Dijipol olarak doğru bilinen yanlışlara da değinmek istiyoruz.


●    Evcil hayvan sigortası, evcil hayvanınızın bir bireye zarar vermesi durumunda karşı tarafın tedavi masraflarının hepsini karşılamaz. 


●    Evcil hayvanınızın kaybolması durumunda kayıp raporu ibraz edilmesi gerekmektedir. Evcil hayvanınızın bulunması sonucu ödenecek ödül bedeli belirli limitler dahilinde karşılanır.


●    Tırnak bakımı ve kulak temizliği, sigorta şirketlerinin sunduğu teminatlara göre değişkenlik gösterir.


●    Köpek eğitimi gibi hizmetler, sigorta şirketlerinin sunduğu teminat kapsamına göre indirime uğrayabilir.


Hangi Evcil Hayvanlar için Sigorta Yaptırılabilir?


Alt sınır 6 ay, üst sınır ise 10 yıl olmak üzere kedi ve köpekler için evcil hayvan sigortası yaptırılabilir. Kedi veya köpeğinizi evcil hayvan sigortası yaptırmadan önce aşılarının tam olması bir zorunluluktur. Ancak bazı köpek türleri için evcil hayvan sigortası yapılmaz. Bu köpek türleri şu şekildedir;


●    Pitbull,
●    Japon Tosa.


Bu köpek türleri, Hayvan Refahı Kanunu ile üretimi, satışı ve yetiştirilmesi yasaklanan evcil hayvanlar arasında yer almaktadır. Evcil hayvan sigortası teklifi almak Dijipol.com ile oldukça kolay, hemen tıklayın.

 

Daha fazla bilgi için "Evcil Hayvan Sigortası Nedir?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar