Gece Araba Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

Gece araba kullanmak zorunlu olmadıkça tercih edilmemektedir. Yolu net görememek, diğer araçların farları derken araç kullanmak geceleri daha da zorlaşıyor. Yapılan araştırmalara göre gece araba kullanmak gündüz kullanmaya nazaran kaza riskini yükseltiyor. Bunun sebebi renklerin ayırt edilememesi, derinlik algısının bozulması gibi faktörler. Eğer gece yolculuk yapacaksanız bazı basit kurallara dikkat ederek güvende seyahat edebilirsiniz.

 

Farlar


Far ayarlarınızın tam olması gerekir. Dengesiz veya düşük ayarda olan farlar etrafı görmenizi zorlaştıracaktır. Işıkları doğru ayarladıktan sonra farlarınızın temiz olmasına dikkat etmeniz, üzerinde toz olmaması gerekmektedir. Ayrıca özellikle eski araçlarda görülen farlardaki sararmalardan dolayı da farlarınıza cila yaptırmanız gerekir.

 

Gösterge Panel Işığı


Araç kullanırken göstergelerinize ait panel ışıklarının düşük seviyede olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun sebebi ışığın yüksek olması durumunda dikkatinizi dağılabileceği ve görüş alanını kısıtlayabileceğidir.

 

Dikkatli Olun


Gece yolda aniden önünüze çıkabilecek hayvanları görmeniz zorlaşacaktır. Bu nedenle özellikle hayvanların önünüze çıkabileceği yollarda dikkatli olmanız gerekmektedir.

 

Parlak Işıklardan Kaçının


Yolculuk ederken yol kenarlarında olan parıltılı ışıklar dikkatinizin dağılmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden bu tarz ışıklara karşı tedbirli olmanızı önermekteyiz.

 

Sis Lambaları


Sis lambaları, sisli havalarda aracın görüş mesafesini yükseltmek için kullanılmaktadır. Bu farlar normal zamanlarda kullanılmamalı, sisli havalarda tercih edilmelidir.

 

Dış Aynalar


Aynalarınızın her zaman temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Temiz olmayan aynalarda görüş zorlaşacağı için dikkatiniz de aynı oranda azalacaktır.

 

İster gece isterseniz gündüz kullanın araç kullanırken her zaman riskli durumlarla karşılaşabileceğinizi unutmamanız gerekmektedir. Bu yüzden aracınıza Kasko Sigortası yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar