Eşya Sigortası Nedir?

Evimiz ne kadar risk altındaysa eşyalarımız da o kadar risk altındadır. Yaşanabilecek doğal afetler, terör olayları, sel ve su baskını gibi olaylar karşısında eşyalar hasar görebilir ve maddi zararlara yol açabilirler. Böyle bir durumun yaşanmaması için yapılacak şey aslında çok basit; eşya sigortası yaptırarak eşyalarınızı güvence altına almak. Üstelik bu sigortayı yaptırmak için ev sahibi olmanıza gerek yok. İster konut sigortasına ek olarak isterseniz sadece eşya sigortası yaptırarak faydalanabilirsiniz.

 

Eşya sigortası kanunen zorunlu bir sigorta değildir. Tercihe göre yaptırılabilen sigorta; emek edilip, özenle seçilmiş eşyalarınızı korumaktadır. Birçok riske karşıda maddi sıkıntı yaşamamanız adına oldukça önemlidir. Ayrıca sigortanızı yaptırdığınızda herhangi bir hasarınız olmaz ise yenileme döneminde sigorta şirketinin indirimlerinden yararlanabilirsiniz.

 

Eşya Sigortasının Kapsamı Nedir?

 

Sigorta şirketiyle mutabık kalınan poliçedeki riskler oluştuğu takdirde sigorta şirketi zararların ödemesini yapmaktadır. Sigortanın kapsamı değişkenlik gösterebilir genel olarak kapsadığı durunmlar ise;


1. Yangın


2. Deprem


3. Hırsızlık


4. Terör olayı


5. Sel ve su baskını


6. Elektrik arızaları


7. Fırtınadır.

 

Bu teminatlar sizin için yeterli değilse sigorta şirketinizle görüşebilir ek teminatları veya elektronik eşya sigortasını yaptırabilirsiniz. Eşya sigortası hem sizin cebinizi düşünür hem de beklenmedik durumlarda kapsam altına alır.

 

Eşya Sigortası Yaptırırken Hangi Evraklar Gereklidir?

 

Eşya sigortası yaptırmaya karar verdiyseniz aşağıdaki belgeler ile sigorta şirketinizden ya da Dijipol.com sigorta danışmanlarından 0850 433 0850 numaralı hattı arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.


1. Kiracı veya ev sahibi T.C. kimlik numarası


2. Sigorta yapılacak evin açık adres bilgisi


3.Tapuda belirtilen m²


4.DASK poliçe numarası


5. Eşyaların toplam değeri

 

Siz de evinizi güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Konut Sigortanızı" veya "DASK Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

Paylaş

Öne Çıkanlar