Sigorta
Dijipol
Paylaş

2024'te Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Ne Kadar Oldu?

Dijipol Editör
Güncellenme Tarihi:17 Şubat 2021
Okuma Süresi:1 dakika

Güvenli sürüş hem yolcular için hem de sürücü için oldukça önemlidir. Trafikte yaşanabilecek kazaların önüne geçmek için belli başlı bazı kurallara dikkat etmekte her zaman fayda olacaktır. Aracınızın bakımlarını düzenli yaptırmak, aynalarını kontrol etmek, koltuğunuzun olması gerektiği ayarda olması gibi adımlar sayesinde hem kendinizi hem de başka sürücülerin sağlığını tehlikeye atmamış olursunuz. Tüm bunlara dikkat ettikten sonra yapmanız gereken en önemli nokta ise ‘’Emniyet Kemerini Takmak’’tır.


Emniyet Kemerinin Önemi Nedir?


Emniyet kemerinin trafikte ne kadar önemli olduğu maalesef ki kaza anında ortaya çıkıyor. Kötü bir sonuçla karşılaşmamak için her zaman her duruma hazırlıklı olmalı ve emniyet kemerimizi takmalıyız. Araştırmaların sonucunda emniyet kemerinin takılı olduğu kazalardaki yaralanmalar, emniyet kemerinin takılı olmadığı kazalardan çok daha düşük orandadır. 

 

Örnek vermek gerekirse; 80 km/s hızında yolculuk yapan bir aracın ani fren yapması ya da kaza yapması durumunda emniyet kemeri takılı olmayan sürücü ve yolcuların araçtan fırlama, araç içinde bir tarafını çarpma olasılığı yüksektir. Fakat bu tarz bir kaza emniyet kemerinin takılı olması durumunda ise koltuğa sabitleneceğiniz için farklı bir yere savrulma oranınız ve yaralanma oranınız düşecektir.

 

Arabanıza sürücü olarak siz veya size yol boyunca eşlik edecek yolcunuz varsa anahtarı bile çalıştırmadan önce muhakkak emniyet kemerinizi takmalısınız. Unutmayın emniyet kemerini takma alışkanlığı sizin kemerinizi ne kadar sıklıkla taktığınızla alakalıdır. Bu alışkanlığı kazanmalı ve yolcularınıza kazandırmalısınız. Bu sayede büyük can kayıplarının ve yaralanmaların önüne geçebilirsiniz.


Emniyet Kemeri Takmamanın Cezası Nedir?


Emniyet kemeri takmak, sürücülerin ve yolcuların inisiyatifine bırakılmış bir durum değil, zorunluluktur. Bu noktada emniyet kemerinin yolculukta takılmaması durumunda ceza kesilir. 2024 emniyet kemeri cezasıysa 691 TL olarak belirlenmiştir. 

 

Böyle bir cezayla karşılaşılması durumunda ödeme işlemi 15 gün içinde yapılırsa ödenmesi gereken tutarda %25 oranında indirim uygulanır. Bu anlamda da 691 TL’lik cezanın ödemesi 518,25 TL şeklinde gerçekleştirilir. 

 

Siz de aracınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden aracınızın "Zorunlu Trafik Sigortasını" veya "KASKO Sigortasını" yaptırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar