Araç Sahipleri Dikkat! Dolu İçin Alacağınız Önlemler Burada

Son yıllarda artık yaz aylarında bile karşılaştığımız dolu, araçlara birçok zarar vermektedir. Dolu, buz biçiminde olan bir yağış türüdür. 0-40 derecede yağmur damlalarının buza dönüşmesiyle oluşur. Beklenmeyen zamanlarda oluşabilen dolu, yukarıda da belirttiğimiz gibi araçlarda bazı zararlara neden olabilir. Yağış sonucunda araçların tavanları, camları, ışıkları ve kaportasında yani açıkta olan noktalarında hasarlar oluşur. Olası bir dolu yağışı için aşağıda paylaştığımız bilgileri uygulayarak aracınızın hasar almasını önleyebilirsiniz.

 

Dolu Yağışları İçin Ne Gibi Önlemler Alınabilir?

 

Hava Durumunu Takip Edin;


Hepimizin aklında dolunun kış aylarında yaşanmasının muhtemel olduğuna dair bir algı var. Bu tamamen yanlış bir bilgi çünkü; hava güneşliyken ya da yaz aylarınday yaşanan keskin değişimler sonucunda da dolu oluşur. Ani sıcaklık değişimleri fırtına, hortum ve dolu gibi doğa olaylarını oluşturur. Öncelikle kendiniz sonra aracınız için muhakkak hava durumunu takip etmelisiniz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün siteleri, hava durumu programları ve mobil uygulamalar size yardımcı olacaktır.

 

Kapalı Otoparkları ve Alanları Tercih Edin;


Eylül 2020’de yaşanan dolu sebebiyle 5.000 aracın hasar gördüğünü biliyor musunuz? Sizin aracınızın da hasar görmemesi için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle mutlaka kapalı otoparkları kullanmanız gerekmektedir. Eğer bulunduğunuz yerde yoksa size en yakın noktada yer alan kapalı otoparkı tercih etmeli ve aracınızı orada bırakmalısınız. Bu şekilde aracınızda dolu sebebiyle oluşabilecek maddi hasarları engelleyebilirsiniz. Eğer seyir halindeyken doluya yakalanırsanız benzin istasyonuna, kapalı dinlenme tesislerine aracınızı çekmenizi ve yağış bitene kadar bu alanlarda beklemenizi tavsiye ederiz.

 

Aracınızda Araba Brandası ya da Battaniye Bulundurun;


Her duruma hazırlıklı olmak adına aracınızda araba brandası ya da battaniye bulundurmanız önemlidir. Araba malzemelerinin bulunduğu mağazalardan doludan koruyan araba brandalarını temin edebilirsiniz. Eğer branda alma şansınız yoksa aracınızda battaniye bulundurarak üzerini örtebilir ve hasarı en aza indirebilirsiniz.


Dijipol ile Kasko Sigortası Yaptırın, Aracınızı Risklerden Uzaklaştırın!


Unutmayın, kasko sigortası bir aracın olmazsa olmazıdır. Kasko sigortasının ek teminatları sayesinde beklenmeyen sürprizlerin oluşturacağı zararları güvence altına alabilirsiniz. Dijipol.com ile kasko sigortası yaptırmak için tek yapmanız gereken aşağıdaki formu doldurmak!


 
Önce Güvenlik, İyi Sürüşler!

 

Paylaş

Öne Çıkanlar