Doğum Sigortası Nedir? Neleri Kapsar?


Doğum Sigortası, özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortasına eklenebilen teminatlar arasında yer almaktadır. İçerik olarak sigorta şirketlerine göre farklılık gösterse de genel olarak gebelik dönemi kontrollerini ve doğum masraflarını karşılamaktadır. Bunun yanında doğuma ve hamileliğe bağlı olarak anne ile bebekte oluşabilecek sağlık sorunlarını da kapsamaktadır. 

 

Doğum Sigortası ihtiyaçlara ve hamilelik durumuna göre 3 farklı şekilde incelenmektedir;

 

1. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası-Doğum Paketi;


Tamamlayıcı sağlık sigortanıza ‘’Doğum Paketi’’ eklettirerek hamilelik dönemini ve doğumu teminat altına alabilirsiniz. Fakat bu paketi eklettirebilmeniz için bazı şartlar mevcuttur. Öncelikli olarak sigortanız yatarak tedavi teminatını kapsamalı ve sigorta yaptırdığınız dönemde hamile olmama koşulu bulunmaktadır. Ayrıca bu sigorta çeşidinde hamilelik için bir bekleme süresi bulunmaktadır. Sigorta kapsamında bekleme süreniz ödeyeceğiniz prim oranına göre değişiklik gösterebilmektedir; bekleme süreleri, 1 ay-6 ay ve 12 ay seçenekleri ile sunulmaktadır. 

 

2. Özel Sağlık Sigortası-Doğum Paketi;


Özel sağlık sigortası bilindiği gibi kişiye özel düzenlenen bir sağlık sigortasıdır. Doğum teminatı da aynı bu mantıkla düzenlenmektedir. Sigortalı, limitli ve limitsiz doğum paketinden tercihine göre faydalanabilir. Sunduğu hizmetler ise hastane kontrolleri, gebelik komplikasyonları, yeni doğan teminatları olarak sıralanabilir. Özel sağlık sigortasında da aynı tamamlayıcı sağlık sigortasında olduğu gibi bir bekleme süresi bulunmaktadır. Sigorta şirketlerine göre bu süre ufak değişiklikler gösteriyor olsa da genel olarak poliçe yapıldıktan 1 yıl sonra doğum paketi devreye girer. 

 

3. Bekleme Süresiz Doğum Sigortası (Hamileyken Doğum Sigortası);


Yukarıda incelediğimiz iki sigorta türünde de bekleme süresi bulunmaktadır. Hamileyseniz ve doğumunuzu sigorta altına almak istiyorsanız ‘’Bekleme Süresiz Doğum Sigortası’’ seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Az sayıda sigorta şirketi bu alanda hizmet vermektedir. 


Doğum Sigortası ile Alakalı Detaylar Nelerdir?

 

1. Doğum Sigortası Yurt Dışı Teminatı;


Sağlık sigortaları kapsamında yurt dışında doğumunu gerçekleştirmek isteyenlerin, poliçede, yatarak tedavi yurt dışı teminatını seçmiş olması gereklidir. Yurt dışı doğum masrafları şirketlerin yurt dışı sağlık kurumu tarafından belirlenen limitleri dahilinde karşılanır. 

 

2. Doğum Teminatı-Sezaryenle Doğum;


Sezaryenle doğum kapsama dahildir. Fakat özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortasında sezaryen limitleri farklıdır. Tamamlayıcı sağlık sigortası, sezaryene ait tüm masrafları karşılarken özel sağlık sigortası sigorta şirketinin belirlediği limit dahilinde karşılar. 

Siz de sağlığınızı güvence altına almak için bizi tercih edebilir, online hizmetimiz sayesinde kısa sürede Dijipol.com üzerinden "Bireysel Sağlık Sigortanızı" veya "Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızı" yaptırabilirsiniz.

 

Paylaş

Öne Çıkanlar