COVID-19 Sürecinde Evcil Hayvanlar ile Nasıl İlgilenilmeli?

Ülkemizde ve tüm dünyada hızlıca yayılan ve pandemiye sebep olan COVID-19 salgını nedeniyle evinde evcil hayvan besleyenlerin kafasındaki en büyük soru işareti minik dostlarının bu virüsten etkilenip etkilenemeyeceğidir. 

 

Yapılan araştırmalar ve pandeminin geldiği nokta göz önünde bulundurulunca dünya üzerinde hiçbir evcil hayvanda virüse rastlanmamıştır. Ayrıca yine yapılan araştırmalar neticesinde evcil hayvanların bu virüse sebep olabileceği bir bulguya da rastlanmamıştır.

 

Herkesin ilk kez tanıştığı COVID-19 virüsü nedeniyle hayvan sahiplerinin endişelenmesi gayet normal bir durumdur. Çünkü onlara virüs bulaştırmak ve hasta olmaları asla istenilecek bir şey değildir.

 

Eğer COVID-19’a yakalandıysanız aynı insanlarda olduğu gibi evcil hayvanınız ile de iletişimi kesmeniz gerekmektedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi evcil hayvanlarda her ne kadar virüse rastlanmamış olsa da yine de tedbirli olmak hem bizim hem de minik dostumuz için iyi olacaktır.

 

COVID-19’da Evcil Hayvanlarla İletişiminiz Nasıl Olmalı?

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi COVID-19 virüsüne yakalanan kişiler evcil hayvanlarından kendilerini uzak tutmak zorunda değiller fakat yine de hijyeni elden bırakmamak gereklidir. Dışardan eve geldiğinizde ellerinizi yıkamadan ver üzerinizi değiştirmeden hayvanlarınıza dokunmayın.

 

Evcil Hayvanınızda Hastalık Belirtisi Varsa Ne Yapmalısınız?

 

Virüs hakkında şu anda çok bir bilgi bulunmadığından ötürü evcil hayvan sahipleri hayvanlarında bir hastalık belirtisi hissederlerse onları veterinere götürmeleri gerekmektedir. Fakat gitmeden önce hekiminizi muhakkak aramanız ve söyleyecekleri talimatlara uymalısınız.
Dijipol.com üzerinden Evcil Hayvan Sigortası sayesinde patili dostlarınızın sağlıklarını güvence altına alabilirsiniz. 

Paylaş

Öne Çıkanlar