Çocuklarda Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Erken yaşlarda edinilen alışkanlıklar insanda kalıcı olan ritüellere dönüşmektedir. Bu yüzden çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı daha küçük yaşlardan başlatılmalıdır. Çocuklarınıza ağız bakımının önemini anlatmak için öncelikle kendi ağız bakımınızı onun yanında yapmalısınız. Dişlerinizi onunla beraber fırçalayabilir, diş fırçasını kendisinin seçmesine izin verebilir bu süreci eğlenceli hale getirebilirsiniz.

 

Ayrıca aşağıdaki maddeleri ona da öğreterek sürecin doğru şekilde işlemesini sağlayabilirsiniz.

 

1. Diş çürümesine sebebiyet veren ve dişler üzerinde olan plak oluşumunu engellemek için günde 3 kere dişlerinizi fırçalamalısınız.


2. Plak sertleştikten sonra tartar olmaya başlar. Bu yüzden dişlerin arasındaki tartar oluşumunu engellemek için günde bir sefer diş ipiyle dişlerinizin aralarını temizlemelisiniz. Unutmayın eğer tartar oluşursa sadece profesyonel temizlik ile çıkartabilir.


3. Diş çürüğüne en çok neden olan ve plaklardaki asitleri oluşturan yiyecekler; nişastalı ve şekerli besinlerdir. Bu yüzden bu gıdaları tüketirken dengeli davranmalısınız.


4. Düzenli olarak diş muayenesine giderek çocuğunuza da bu alışkanlığı kazandırabilirsiniz.

 

Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olmalıdır?

 

1. Bezelye büyüklüğünde macun diş fırçasının üzerine konulur. Diş macununun yutulmaması gerekir.


2. Yumuşak kıllı fırça tercih edilmelidir. En çok dişin dış yüzeyi fırçalanmalıdır çünkü en çok plak orada birikir. Sonrasında ise iç kısımlar fırçalanmalıdır.


3. Dişin tüm yüzeyini mutlaka fırçalayın açınızı ise ileri geri olarak yapın.

 

Çocuklarınızın sağlığının her şeyden önemli olduğunu biliyoruz. Bu yüzden çocuğunuzun başına gelebilecek olası sağlık sorunları için Dijipol.com üzerinden Tamamlayıcı Sağlık Sigortası veya Bireysel Sağlık Sigortası yaptırarak önlemlerinizi alabilir, kendinizi maddi güvence altında hissederseniz. 

 

Paylaş

Öne Çıkanlar