Çocuk Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Çocuk sağlık sigortası ile ailenin küçük üyelerinin sağlık ihtiyaçlarında hastaneleri rahatlıkla kullanmasının önü açılır. Hastanelerin yüksek maliyetlerdeki masraflarını düşünmeden çocuklar hakkında gerekli tetkiklerin yapılmasını sağlar. Bu sigorta çeşidi ile rutin kontroller ve herhangi bir hastalığa ilişkin testlerini yaptırabilirsiniz. 


Ülke içerisinde oluşan enflasyondan dolayı artan masraflardan hastanelerde oldukça etkilenir. Çocuk sağlık sigortası ile devlet hastanelerinde kolaylıkla tedavi görebilir ve onlara kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmasını sağlayabilirsiniz. Küçük aile üyelerine sağlık sigortası yaptırılmak istendiğinde 18 yaş üzerinde ve sürprimli olup olmadığı önemli yer tutar. Yapılacak sigortalar bu nedenlerden ötürü değişiklik gösterebilir. 


Çocuk için sağlık sigortası yapılmasının pek çok çeşitli yolu vardır. Bunlardan biri, ebeveynlerden birinin sağlık sigortasına ek prim ödenerek oluşturulan sigortalardır. Bu şekilde aile üyelerinin hepsi bir sağlık sigortasına dahil olurlar. Ailede hiç kimsenin sigortası yoksa toplu bir şekilde yaptırılabilir. Bu sayede sigortaların yaptığı kampanyalardan rahatlıkla faydalanabilirsiniz. 


Yaptırmak isterseniz çocuğa ayrı bir sağlık sigortası da yaptırabilirsiniz. Bu sigorta diğer seçeneklere göre farklı şartlarda gerçekleşir ve bunu yapan sigortalar oldukça sayılıdır. Bu yüzden yüksek bir prim ödenmesi gerekebilir. Bu sağlık sigortasında çocukların 25 yaşından büyük olmaması ve de evlenmemiş olmaları gerekir. Bu durumlar sağlanana kadar yapılan sigortadan faydalanırlar. 


Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?


Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı sigortalı kişiler bu sigortadan faydalanabilir. Bunlara örnek olarak memur, bağ-kurlu ve SGK’ya bağlı işçiler örnek verilebilir. Bu kuruma bağlı sigortalı olmayan kişiler tamamlayıcı sağlık sigortası hakkından yararlanamaz. Söz konusu olan poliçe bireysel niteliktedir. Bu yüzden diğer aile üyelerine etkisi olmaz. 


Aile üyelerinin bundan yararlanabilmesi için her bir kişi için ayrı ek ödemelerin yapılması gerekir. Bu tarz bir sigortayı kurumlar da kendi çalışanları için yaptırabilir. Kişilerin sağlıklarının takibi ve etkin bir çalışma ortamı yaratmak açısından etkili bir yöntemdir. Bu sigorta ile kişiler SGK ile anlaşmalı özel hastanelerde öncelik kazanarak, fazladan bir ücret ödemesi yapmadan tahlil ve tedavilerini olabilirler. Ülkede bulunan anlaşmalı pek çok özel hastanede bu poliçeyi kullanabilirsiniz.  Bulunduğunuz şehirde anlaşmalı hastane olmaması durumunda bu poliçenin kullanımı mümkün olmaz. 


Kişiler bu sigorta ile ciddi sağlık problemleri olduğunda SGK anlaşmalı hastanelerde yüksek ücret ödemenin önüne geçmiş olurlar. Buradan anlaşılacağı üzere, tamamlayıcı sağlık sigortası SGK’nın karşıladığı tedavi ücretinin üstünü karşılayan bir poliçedir. Bu sayede acil sağlık sorunları yaşandığında aileniz için çözüm üretmiş olursunuz. 


Tamamlayıcı sigortaların kapsadığı hizmetlerden bazıları şu şekildedir; tahlil, muayene, tetkik ve küçük cerrahi müdahaleler gibi ayakta tedavi hizmetleridir. İhtiyaç dahilinde kullanılacak oda, refakatçi, yemek, diyaliz ve buna benzer yatarak tedavi hizmetlerinde de bu sigortadan yararlanabilirsiniz. Ameliyat gibi yatarak tedavi görülmesi gereken durumlar limitsiz bir şekilde poliçeden karşılanır. Ayakta yapılan tedavilerde ise sigorta şirketlerine göre değişiklik gösteren sınırlamalar mevcuttur. 


Sigorta kapsamı dışında olan durumlar şirketlere göre değişiklik gösterebilir. Bu duruma örnek olarak mevcut hastalıklar söylenebilir. Bir kişinin mevcutta var olan hastalığın tedavisi için bu poliçe kullanılmaz. Tamamlayıcı sigortayla beraber kişinin SGK sigortasının da aktif olması gerekir. Bu SGK sigortası pasif ise yapılan tamamlayıcı sağlık sigortası kapsam dışında olur. Tedavi içerisinde kullanılması gereken ilaç masrafları ve yaptırılmak istenen diş tedavileri bu sigorta içerisinde kendisine yer bulmaz. 2020 itibari ile dünyayı etkisi altına alan coronavirus salgını sonucu ihtiyaç duyulan tedavi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı içerisindedir. 


Çocuk Sağlık Sigortası Çeşitleri


Çocuk sağlık sigortasının tamamlayıcı ve özel olmak üzere iki ayrı şekilde çeşidi bulunur. Çocuk için tamamlayıcı sağlık sigortalarında SGK ve Sigorta şirketlerinin anlaştığı hastanelerde ücretsiz bir şekilde tedavi yapılabilir. Bu sigortanın teminatlarını iki başlık altında sayabiliriz bunlar; yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatıdır. 24 saati geçen tedavi masrafları, ev içerisindeki bakım hizmetleri, ambulans ve tıbbı malzeme gibi hizmetler yatarak tedavi teminatı kapsamında karşılanır. Gerçekleştirilecek olan ameliyatlar da bu teminat içerisinde limitsiz olarak yer alır. 24 saati geçmeyen teşhis, fizik tedavi, röntgen ve laboratuvar incelemeleri gibi masraflar ayakta tedavi teminatı kapsamındadır. Yıllık olarak belirlenen muayene sayılarını sigorta şirketleri kendilerince belirler. Erkek çocuklarına uygulanan sünnet operasyonunun poliçe tarafından karşılanıp karşılanmaması şirketlere göre değişiklik gösterir. 


Çocuk için yapılan özel sağlık sigortaları ise oldukça geniş bir yelpazeye sahip olur. Kişiler kendi isteklerine göre seçimler yapar. 18 yaş altı olanlar pek çok farklı şekilde sigortadan yararlanabilir. Bu çocuklar isteğe göre ebeveynlerin poliçelerine dahil edilir, aile sağlık sigortası ile teminatlardan yararlanır veya çocuklar için özel sağlık sigortasından faydalanabilir. 


Özel sağlık sigortalarının kapsamı çocuğun doğum sırasındaki sağlık durumuna göre belirlenir. Sigorta şirketleri yaşa bakarak yapılacak sigortayı belirler. Hamile bir anne adayı doğacak çocuğu için bir sigorta yaptırabilir. Bu sigorta ile doğumdan önce ve doğum sırasında gerçekleşebilecek olaylara karşı bir önlem alınmış olur. Yeni doğanlar için de doğum sonrası istek üzerine tamamlayıcı veya özel sağlık sigortası yaptırılabilir. Aile bütçesinin etkin kullanımına çocuklar üzerinde yapılacak sigortanın oldukça faydası olur. Yapılan bu sigorta ile hastaneye gidilen durumlarda ücretsiz bir şekilde tedavinin gerçekleşmesi sağlanır. 


Çocuk Sağlık Sigortası Faydaları


Çocuk sağlık sigortalarında sağlık hizmetlerine ulaşımın kolaylaşması tek avantajlı yön değildir. Bu sigortaların aksine pek çok farklı faydası vardır. Her an bir sağlık sorunu ile karşılaşabilecek çocukları güvence altında tutabilirsiniz. 


Oluşabilecek acil durumlarda kara ambulansı ve de sağlık danışmanlığı gibi ihtiyaçlar karşılanır. Tercih edilen sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumlarından indirimli bir şekilde yararlanılır. Bazı sigorta şirketlerinin prosedürü olarak, sigorta süresi içerisinde anne ya da babası vefat eden çocuğun kalan sigorta primi karşılanır. Bu sayede ebeveynini kaybetmiş olan çocuğun sağlık ihtiyacı göz ardı edilmemiş olunur. 


Özel sağlık sigortalarında tercihe göre yurt dışı teminatı verilir. Bununla birlikte ülke dışında kişinin sağlık sorunu yaşaması durumunda bu poliçe ile tedavi masrafları karşılanır. Kişiler rahatlıkla yurt dışında tedavisi yapılarak hayatlarına devam edebilir. Bu durum tamamlayıcı sağlık sigortalarında söz konusu olmaz. 


Küçük yaşta ki çocukların düşük bağışıklıkları vardır. Hijyen açısından yeterli bilgiye sahip olmadıkları için oldukça kolay hasta olabilirler. Sağlık sigortası ile söz konusu olabilecek hastalıkların tedavisini cüzi ücretler ile karşılayabilirsiniz. Sağlık sigortalarında süre şirketlere göre değişiklik gösterir. Bu süre genel olarak 8 yıldan az ve 25 yıldan fazla olmaz. 


Aile içerisindeki küçük 25 yaşını doldurduğunda veya evlediği zaman bu sigortaya sahip olma hakkını yitirir. Prim ödemeleri tercihe ve kişinin ödeme gücüne göre 3 aylık, 6 aylık veya yıllık olarak belirlenebilir. 


Değişken düzeydeki gelir vergisi indiriminden de kişilerin faydalanmasının önü açıktır. Sigorta için ödenen primler, şirketin vermiş olduğu yıllık kar payları sayesinde daha da büyür. Bu büyüme ile primler çocuk için yapılan bir yatırıma dönüşür. Belirlenen sürenin sonunda oluşan bu birikim sigortalıya toplu olarak geri ödenir. Bu sayede çocuğunuza kaliteli bir sağlık hizmeti sağlarken geleceğe de yatırım yapmış olursunuz. 


Dijipol.com’dan ayrıcalıklı tamamlayıcı sağlık sigortası hizmetlerini hemen inceleyebilirsiniz. 

 

Daha fazla bilgi için "Çocuklarda Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar