Cep Telefonu Sigortası Nasıl Yaptırılır?

Cep telefonu sigortası akıllı cihazlarınıza gelebilecek herhangi bir hasar ve arıza karşısında güvence altına alınmanızı sağlayan bir poliçe türüdür. Ana teminatlar arasında; hasar/kaza, ekran kırılması, yüksek voltaj, hırsızlık, sıvı teması, hatalı aksesuar kullanımı vb. maddeler yer almaktadır.
Türkiye’de fazla bilinmeyen bu poliçe, cep telefonunuza dair tüm ihtiyaçlarınızı güvence altına almaktadır. Üstelik bir tek yeni cep telefonu modelleri için değil, tüm cihaz ve modeller için geçerli olmaktadır.


Cep Telefonu Sigortasını Kimler Yaptırabilir?


Cep telefonu sigortasını 18 yaşından büyük herkes yaptırılabilmektedir. Ebeveyn kontrolünde 18 yaş altı çocuklar için de yaptırılabilen sigorta türlerinden birisidir. Burada sigortayı yaptırmak için önemli olan nokta, IMEI sorgulamasıdır. IMEI numarasının Türkiye ile uyumlu olması gerekir. Böylelikle kolay ve hızlı bir şekilde kasko yaptırılabilmektedir. 


Cep Telefonu Sigortası Avantajları Nelerdir?


Cep telefonu sigortası avantajları için şu şekilde bir liste yapmak doğru olacaktır:


1.    Ücretsiz tamir hizmeti alınmaktadır.
2.    Özel çözüm hattı hizmeti ile problemlerinize 7/24 destek verilmektedir.
3.    Ücretsiz lojistik hizmeti verilmektedir.
4.    Garanti içerisindeki arızalar dahil olmak üzere sigortalanan cep telefonu ile ilgili olarak herhangi bir arızada hizmet verilmektedir.
5.    Hırsızlık ve tam hasar durumunda eş değer cihaz verilmektedir.
6.    Garanti kapsamında yer alan cihazlar, yetkili servisler tarafından onarılmakta ve onarılması sağlanmaktadır.


Cep Telefonu Sigortası Nasıl Yapılır?


Cep telefonu sigortası yaptırmak isteyen kişinin öncelikle iletişim ve müşteri bilgilerinin alınması gerekir. Burada “teklif süreci” başlatılmaktadır. Poliçenin oluşturulması adına SMS yolu ile aktivasyon sağlanmaktadır.


Poliçenin düzenlenmesi için müşterinin bilgilerine ek olarak cihaza ait; IMEI numarası, cihaz bilgileri, cihaz marka ve modeli istenmektedir. Sahip olduğunuz cihazın IMEI numarasını öğrenmek için cep telefonunun arama bölümünden *#06# tuşlamanız yeterli olacaktır.


Bu tuşlamanın ardından iletilen bilgiler doğrultusunda cihaza ait marka, model ve IMEI numarası, poliçe primi ekrana yansımaktadır. En uygun telefon sigortası ürünleri sizin için hazırlanacak ve teminatlar oluşturulacaktır.


Burada sizin için en uygun olan teminatı görebilir, kıyaslama yapabilir ve teminatlar arasında seçim yapabilirsiniz. Dilerseniz poliçenizde yer almasını istediğiniz ek teminatları da belirtebilirsiniz. Uygun olan poliçe seçildikten sonra teminatların yine geçerli olabilmesi adına sizlerden SMS ile onay alınmaktadır. Aktivasyon gerçekleşmesi için gönderilen SMS’teki bilgileri ve adımları takip etmeniz yeterlidir. 


Cep Telefonu Sigortası Geçerlilik Süresi Nedir?


Cep telefonu sigortası için geçerlilik süresi 1 yıl olarak belirlenmiştir. Bu poliçe içerisinde genellikle 2 onarım veya 1 tam hasarın karşılanması bulunmaktadır. Bu sayılar isteğiniz doğrultusunda değiştirilebilmektedir.


Poliçenizde eklemek istediğiniz diğer teminatlar, poliçe fiyatını değiştirebilmektedir. Fakat hasar alınmayan her yıl için şirket tarafından sizlere indirim uygulanmaktadır.


Cep Telefonu Sigortası Fiyatları


Cep telefonu sigortası fiyatları sahip olduğunuz cihazın markasına, modeline, daha önce yapılmış bakım ve onarımlarına, aldığı hasarlara göre farklılık göstermektedir. Kullanmış olduğunuz cep telefonu marka ve model açısından yüksek ise size sunulacak olan poliçenin bedeli de yüksek olacaktır.


Bu sigorta bedelini kredi kartınıza taksit yaptırabilir ya da nakit ödeme seçeneğini tercih edebilirsiniz. 


Cep Telefonu Sigortası Ek Teminatları


Ana teminatlar arasında; hasar/kaza, ekran kırılması, yüksek voltaj, hırsızlık, sıvı teması, hatalı aksesuar kullanımı vb. maddeler yer almaktadır. Bu teminatlar dışında sahip olabileceğiniz ek teminatlar aşağıdaki gibidir:


1.    Yetkisiz kişiler tarafından yapılan bakım ve onarım masraflarının karşılanması,
2.    Normal olarak cihazda yıpranma ya da aşınma meydana gelmesi,
3.    Cihazda oluşabilecek boya ve cila hasarları, çöküntü ve çizikler, çözülme, paslanma, oksidasyon, batarya sızıntısı, pil ve bataryanın normal kullanım sebebiyle kullanım ömrünün azalması gibi hasarların karşılanması,
4.    Sigortalının ağır kusuruna dayalı ya da kasten verdiği hasar sonucu oluşan maddi hasarların karşılanması,
5.    İletişim veya uydu sistemlerindeki hatalar alınması,
6.    Veri ya da yazılım hatasının yaşanması,
7.    Sigortalının fiillerinden sorumlu olduğu aile bireylerinin veya birlikte yaşadığı diğer kişilerin yaptığı kasti hareketler ve/veya kanuna aykırı fiillerden kaynaklanan hasarlar,
8.    Her türlü kaybetme hali, hırsızlık olması ya da cihazın gasp edilmesi,
9.    Halka açık yerde cihazın unutulması,
10.    Cihazın başkalarına satılması veya profesyonel/ticari kullanım amacıyla cihazda hasar meydana gelmesi,
11.    Sim kart problemleri,
12.    Şarj aletinden kaynaklı olarak yaşanabilecek hasarlar,
13.    Cihazla birlikte alınmayıp daha sonradan cihazla birlikte kullanılan şarj aletleri, yazılımlar, modemler, tarayıcı ve yazıcılar ve diğer aksesuarlar nedeniyle oluşan hasarlar,
14.    Cihazın arızalanmasından kaynaklanan bilgi ve veri kaybı olması,
15.    Bilgisayar virüsü veya cihazın yeniden ayarlanması sonucu oluşan hasarlar,
16.    Cihazın seri numarasının silinmesi ya da üzerinde oynanmış olması durumunda karşılaşılan hasarlar,
17.    Başka cihazların neden olduğu arızalar,
18.    Cihazın kullanım amacı ve kapasitesi dışında kullanılması ile ilgili sorunlar,
19.    Cihaza yasadışı yazılımlar kurulması nedeniyle ortaya çıkan hasarlar.


Sıkça Sorulan Sorular


Cep telefonu sigortası ile ilgili sıkça sorulan soruları sizler için aşağıda derledik!


Cep Telefonu Sigortası Kapsamı Nedir?


Cep telefonunuzun kırılması, zarara uğraması, yüksek voltaj alması, sıvı temasında bulunması, hatalı aksesuar kullanılması, hırsızlık ya da gasp olayının yaşanması, cep telefonunuzun kullanılmayacak duruma gelmesi sigorta kapsamı içerisindedir.


Telefonum Çalınırsa Sigorta Bunu Karşılar mı?


Cep telefonu sigortası çalınma ve gasp olaylarını karşılamaktadır. Bu gibi durumlarda görgü tanıklarının olması gerekir. Telefonunuz çalındığında sigorta şirketi tarafından eş değer cihaz temin edilmekte ve cihazınızın bedeli kadar sizlere ödeme yapılmaktadır. Yapılacak olan ödeme miktarı, sigorta şirketine göre farklılık gösterebilmektedir.

 

Cep Telefonum Kırılırsa Sigorta Bunu Karşılar mı?


Cep telefonunuz siz ya da üçüncü kişiler tarafından herhangi bir şekilde hasar görür, kırılırsa, bu durum teminat kapsamı içerisinde yer alır. Sigorta şirketi tarafından bakım ve onarım yapılır. 


Cep Telefonu Sigortası Ne İşe Yarar?


Cep telefonu sigortası akıllı cihazınızın tam anlamıyla korunmasını sağlar. Çalınma, hırsızlık, çeşitli hasarlar ve kırılma gibi pek çok maddi hasar karşısında güvence altında olmanızı sağlar. Bu gibi durumlarda telefonsuz kalmamanız için sizlere eş değer bir cihaz temin edilir, nakit ödeme yapılır ve tüm zararınızın karşılanması sağlanır.


Hangi Telefon Modelleri için Kasko Yapılır ve Fiyatları Ne Kadar?


Iphone, Samsung, LG, Xiaomi dahil olmak üzere tüm marka ve modeller için kasko yapılabilmektedir.


Cep Telefonu Sigortası Kaç Yıl Geçerlidir?


Cep telefonu kasko süresi 1 yıldır. Sigortanızı 1 yılın sonunda yenilemeniz gerekir. Siz iptal başvurusunda bulunmasanız bile sigortanız 1 yılın sonunda iptal edilecektir. 
Cep Telefonu Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Cep telefonu sigortası yaptırırken önceliğiniz sigorta şirketi tarafından size sunulan ana ve ek teminatları incelemek olmalıdır. Tek bir şirket ile değil birden fazla sigorta şirketiyle görüşme sağlamalısınız. 


Cep telefonu sigortası yaptırırken genel olarak dikkat etmeniz gereken maddeler şu şekilde olacaktır:


●    Ana ve ek teminatlar,
●    Onarım için belirlenen sayı, tutar ve limitler,
●    Şirket tarafından herhangi bir hasar karşısında tarafınıza sunulan ücretli ve ücretsiz hizmetler,
●    Size nakit ödeme yapılıp yapılmaması,
●    Eş değer cihaz temin edilip edilmemesi.


Dijipol.com’un profesyonel hizmetlerinden faydalanmak ve cep telefonu sigortası teklifi almak için hemen tıklayın.

 

Daha fazla bilgi için "Cep Telefonu Sigortası Hangi Durumlarda Cihazınızı Güvence Altına Alır?" sayfamızı ziyaret edebilirsinz.

Paylaş

Öne Çıkanlar