Cep Telefonu Sigortası Hangi Durumlarda Cihazınızı Güvence Altına Alır?

Cep telefonu sigortası, telefonun alabileceği fiziki hasarlara karşı güvence sağlar. Cep telefonu sahibi için maddi yükümlülükleri azaltarak birçok avantaj da sunar. Peki cep telefonu sigortası hangi durumlarda cihazınızı güvence altına alır? Sağladığı avantajlar nelerdir? Dilerseniz birlikte inceleyelim.


Cep Telefonu Sigortası Nedir?


Cep telefonu sigortası olası bir kaza anında telefonunuzun hasar alması, arızalanması ya da çalınması gibi durumlarda oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırır. Garanti kapsamı dışında telefonun başına gelen zararlar telefon şirketi tarafından kullanıcı hatası olarak kabul edilir. Bu sebeple tüm maddi yükümlülükler telefon sahibine yüklenmiş olur. Cep telefonu sigortası bu gibi durumlarda devreye girer ve tüm maddi ödemeleri sizin yerinize karşılar. Peki cep telefonu sigortasının kapsama alanları nelerdir? Telefon kaskosu nasıl yaptırılır?


Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsar?


Cep telefonu sigortası ya da diğer adıyla telefon kaskosu kaza sonucu oluşabilecek fiziki hasarlar başta olmak üzere tüm zararları karşılar. Düşme ve çarpma sonucu oluşabilecek kırılmalar, yüksek voltaj, kısa devre, su gibi sıvı temasları ve yıldırım çarpması gibi doğal afetler de cep telefonu sigortasının kapsamı alanında yer alır.


Sigorta şirketleri ekran kırılması teminatı ve geniş teminat olmak üzere iki seçenek sunar. Ekran kırılması teminatları genellikle yılda iki kez hizmet verir. Geniş teminatlar ise ekran kırılması da dahil olmak üzere birçok fiziksel hasarı içerir. Kaliteli hizmet için sigorta şirketi ile özel olarak görüşmek ve kişisel paketler oluşturmak sigortadan alacağınız verimi artırır.
Beklenmedik kazalar telefon sahipleri için altından kalkamayacakları maddi yükümlülükler oluşturabilir. Bu sebeple cep telefonu sigortası yaptırarak cihazınızı koruma altına alabilir ve tamir masraflarından korunabilirsiniz. 


Cep Telefonu Sigortasının Avantajları Nelerdir?


Telefon kaskoları garanti dahilinde olmak üzere teknik destek sağlar. Ücretsiz lojistik desteği de sigorta poliçesinde bulunan maddeler arasında yer alır. Ürünün tamamen zarar görmesi ve kullanılamaz hale gelmesi gibi durumlarda ürün ile eşdeğer, yeni ya da yenilenmiş cihaz temin edilir.
Sıfır ya da ikinci el telefon onarımı, çözüm hattı hizmeti, ikame telefon ve nakit ödeme gibi fırsatlar da teminatlarla sağlanabilir. Cep telefonu sigortasının sağladığı güvenceler ise tercih ettiğiniz sigorta şirketinin şartlarına göre değişiklik gösterebilir.


Cep Telefonu Sigortası Nasıl Yaptırılır?


Gelişen teknoloji sayesinde sigorta işlemlerini gerçekleştirmek çok daha kolay bir hale geldi. Çağımızın en çok kullanılan dijital araçlarından biri olan cep telefonları da basit adımlarla koruma altına alınabilmekte.


Telefonunuzu cep telefonu sigortası ile koruma altına almak ve bütçenize katkı sağlamak istiyorsanız telefonunuzun marka/model ve IMEI bilgilerini bilmeniz yeterli. Bu bilgileri girerek internet üzerinden kolaylıkla cep telefonu sigortası yaptırabilirsiniz.


Cep Telefonu Kaskosu Fiyatları Nasıl Belirlenir?


Tüm sigorta çeşitlerinde olduğu gibi cep telefonu sigortasında da fiyatlandırmalar acenteler arasında değişiklik göstermektedir. Bu sebeple şirket ile belirleyeceğiniz koruma teminatları paket fiyatı üzerinde etkilidir.


Cep telefonu sigortası sıfır ve ikinci el olmak üzere tüm cihazlar için geçerlidir. Sigortalar, şirketler tarafından yıllık olarak düzenlenir ve fiyatlandırmalar da kullanıcılara yıllık olarak sunulur.
Acente farkının fiyatlandırmadaki etkisinin dışında telefonunuzun modeli ve kullanım süresi de paket fiyatını etkileyebilir. Fiyatlar genellikle cep telefonunun alış fiyatı üzerinden % 10 ve % 20 arasında bir oran hesaplanarak belirlenir. Bu nedenle sabit bir cep telefonu sigortası fiyatı bulunmaz.
Cep telefonu sigortası için tercih edeceğiniz şirketle özel olarak görüşme sağlayarak bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir paket oluşturabilir ve telefonunuzu güvence altına alabilirsiniz.


Cep Telefonu Sigortası Neden Gereklidir?


Cep telefonu sigortası yaptırmanın en önemli sebebi bütçeye sağladığı katkıdır. Elektronik cihazlar beklenmedik kazalar sonucu ciddi hasarlar alabilir. Cihaz sahipleri ise zaman zaman hasarları karşılayacak maddi yetkinliklere sahip olmayabilir. Bu nedenle cep telefonu sigortası yaptırarak maddi yükümlülüklerden kurtulabilir ve telefonunuzu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.


Cep Telefonu Sigortası Neleri Kapsamaz?


Giderek gelişen teknoloji ile insanlar ve dijital araçlar arasında kaçınılmaz bir iş birliği oluştu. Bu sebeple teknolojik ürünlerde gelişebilecek hasarlar artık bireyler için günün akışını bozabilir bir etkiye sahip. Günümüzde bir ihtiyaç olarak kabul edilen cep telefonları ise bu sistemin en önemli parçası olarak karşımıza çıkmakta. İletişim başta olmak üzere tüm gereksinimlerimizi karşıladığımız cep telefonlarımızı güvence altına almak ise artık sigorta acenteleri sayesinde mümkün. Peki cep telefonu sigortası hangi durumlarda devreye girmiyor?


Cep telefonu sigortaları yetkisiz kişiler tarafından yapılan işlemler sonucu oluşan hasarları kapsamaz. Bu nedenle cihaz üzerinde gerçekleştirilecek her işlem öncesinde sigorta şirketi ile iletişime geçilmelidir.


Cihaz üzerinde normal yollarla gerçekleşen yıpranmalar, boya döküntüleri, çöküntüler, çizikler, oksidasyon ve paslanma gibi durumlarda sigorta kapsamı dışında kalır. Batarya ile ilgili hasarlarda da cep telefonu sigortası devreye girmez. Batarya sızıntısı hataları, pil ve bataryanın kullanım ömrünün azalması ve performansının düşmesi bu hasarlar arasında sıralanabilir.


Cihaza kasten zarar verilmesi, cihazın çalışmasını etkilemeyen yazılım hataları, kimsenin görmediği ortamlarda yaşanan hırsızlık vakaları, kaybetme durumları, arıza sonucu oluşan veri kayıpları ve başka cihazların neden olduğu hasarlar kapsama alanı dışında kalan diğer durumlardır.


Cep telefonu sigortasının kapsamadığı tüm teminatları öğrenmek için sigorta şirketi ile özel olarak görüşmek büyük önem taşır. Bazı durumlarda sigorta paketi içerisine özel durumlar da eklenebilir. Ek teminatlar ise cep telefonu sigortası fiyatlandırmaları üzerinde etkili olur. Fakat sigorta için yapılacak olan ödeme cihazınızı yıl boyunca oluşabilecek olumsuzluklardan koruyacağı için hayati önem taşır. Cep telefonu sigortası teklifi almak için Dijipol.com bir tık uzağınızda.

Paylaş

Öne Çıkanlar